Lagbanner
Fem tankar efter Royale Union Saint-Gilloise

Fem tankar efter Royale Union Saint-Gilloise

Här följer fem tankar efter Liverpools seger mot belgiskt motstånd under torsdagskvällen.

Laguttagningen
Jämfört med matchen mot LASK i Österrike var det ett lite starkare lag som fick chansen mot Union igår. Både Alisson och Salah återfanns i öppningselvan trots att det handlade om Europa League. Alisson var petad under senaste landslagsuppehållet och kanske Klopp känner på sig att han kommer blir bänkad igen och därav lät honom stå även denna match. Hursomhelst var det återigen kvalitén som avgjorde och trots att många ordinarie spelare fick speltid gjordes det flera byten och av allt att döma var det nog ingen som slet ut sig totalt inför helgens ligaspel.  

Gravenberchs lätta mål
Att raka in en retur från nära håll är sällan svårt och Ryan Gravenberch sade själv också att han gjorde karriärens enklaste mål igår. Att själva utförandet är lätt är sant, men det krävs både tro och hjärna bakom sådana mål. Ibland stannar spelarna upp och räknar med att målvakten ska plocka de enkla skotten. Springer man då inte hela vägen fram hinner man heller inte nå returen som kanske bara uppstår en av tio gånger. Kanske Gravenberch har tittat extra på sin landsman Dirk Kuyt som en gång i tiden var en mästare på detta och alltid var beredd på att målvakten skulle släppa retur.

Kommentarer på spelarbetygen
Gällande spelarbetygen som Rasmus delade ut efter matchen har jag inte särskilt mycket att anmärka på. Möjligen att någon av mittbackarna kunde snudda vid en åtta men det var trots allt bara Europa League och Union Saint­Gilloise som stod för motståndet. Att Jarell Quansah börjat få en hel del speltid och tagit chansen när han fått den är givetvis värdefullt. För eller senare kommer troligen Konaté eller Matip att gå sönder och då är det bra att Qansah har några matcher på denna nivå i benen.

Familjemiddagen
Bröderna Mac Allister ställdes mot varandra igår och denna typ av familjesammankomster är självklart speciella. Pappa Carlos Mac Allister sade i en intervju med Liverpool Echo att han förra veckan hade svårt att välja vilken av sina söner han skulle titta på då matcherna spelades samtidigt. På plats på Anfield fick Maradonas tidigare lagkamrat nu se båda sina söner spela mot varandra samtidigt, vilket säkerligen var känslosamt.

Läget i gruppen
Liverpool vann sin andra match i turneringen och toppar nu grupp E med sex poäng. I gruppens andra match tog Toulouse en tung 1-0 seger mot LASK efter en jämn tillställning. Fransmännen ligger på andraplats med fyra poäng efter de två inledande matcherna och ska härnäst möta Liverpool två gånger på raken. Union St. Gilloise ligger trea med en poäng medan LASK ännu inte har öppnat poängkontot.
 

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2023-10-06 09:20:48
Author

Fler artiklar om Liverpool