Lagbanner
Fem tankar efter seriepremiären

Fem tankar efter seriepremiären

Det blev seger i premiären för Liverpool mot nykomlingen Ipswich. Här följer fem tankar efter Arne Slots första tävlingsmatch på engelsk mark:

Liverpool hanterade ett taggat motståndarlag
Nykomlingar brukar ofta kunna inleda överraskande inför enormt taggade och förväntansfulla supportrar. Ipswich hade väntat i över 20 år på detta och visst var energin uppskruvad till max på Portman Road. Trots detta lyckades man ändå inte överraska Liverpool på det sättet nykomlingar emellanåt har en tendens att göra och tålamod var nyckeln till Liverpools premiärseger. Vi slutade inte att tro på oss själva och det gav till slut utdelning och seger. Visst ska Liverpool oavsett slå detta motstånd som så sent som för 15 månader sedan spelade i League One, men Ipswich borta i en premiär är trots allt en hårdare nöt att knäcka än Ipswich borta i omgång 28.

Spelet
Visst kunde man stundtals se lite nya tendenser likt det försäsongen också bjudit på, men hade man inte vetat att det skett ett tränarbyte hade man nog inte direkt gissat det. Spelet såg ungefär likadant ut som Klopps sista säsonger och i denna typ av matcher när motståndarna är så pass inställda på försvarsspel är det ju svårt att dra några större växlar. Däremot kan man fundera kring vilka spelare som fick förtroende och vilka som blev kvar på bänken…

Det kommer ta tid att vänja sig
Och visst, låt oss vara ärliga, det känns inte riktigt som det ska vara. Jag har absolut inget emot Arne Slot och kommer självklart stötta honom och laget lika mycket. Men. Det känns som att vår pappa har flyttat ut ur huset och att en ny man har flyttat in. Mamma säger att han är en bra typ och att han kommer vara en bra styvfar för oss, men kan inte Jürgen få ha oss åtminstone varannan helg eller hur brukar det fungera vid skilsmässor? Skämt åsido, det kommer ta ett bra tag innan man verkligen kommer att vänja sig vid att tränaren som zoomas in inte längre bär keps.

Salah fortsätter slå rekord
Som så ofta tenderar en punkt i dessa texter att handla om Mohamed Salahs nya milstolpar och så även nu. För nionde gången i en Premier League-premiär blev egyptiern nämligen målskytt vilket också är nytt rekord. Salah gjorde dessutom sin 350:e match för Liverpool och då han förutom målet även gjorde en assist så har han antingen gjort eller spelat fram till 300 mål under sin karriär i Liverpooltröjan. Bland klubbens bästa målskyttar någonsin ligger Salah på femte plats och om han får vara skadefri finns alla chanser i världen att denna säsong nå Billy Liddell som ligger 16 mål före på en fjärdeplats.

Vi är igång på riktigt
Träningsmatcherna har förvisso gått bra men vad spelar det för roll. Vi kan vinna varje match på försäsongen med 10-0 men det räknas inte. Nu är äntligen tävlingsmatcherna här och först nu kan vi börja bedöma Arne Slots lag. Seger i premiären är oerhört viktigt för att direkt komma på rätt kurs eller kanske ännu viktigare att slippa krisrubriker som ett poängtapp fort leder till. Nu är det bara att fortsätta match för match med Brentford hemma nästa helg.

 

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2024-08-18 17:50:00
Author

Fler artiklar om Liverpool