Lagbanner
Fem tankar efter Southampton

Fem tankar efter Southampton

Här följer fem tankar efter säsongens sista match för Liverpools del.

Kellehers framtid
Fyra insläppta mål är aldrig bra, men precis som Frisse skrev i matchrapporten så fick Caoimhín Kelleher inte mycket hjälp av försvaret igår. Irländaren har gjort det bra i cuperna under åren men särskilt mycket speltid kan han inte räkna med. Det har ryktats en del om att han kommer leta nya utmaningar nu och man förstår självklart varför. Jag ser gärna att han stannar, men om han flyttar så vore det önskvärt att få in en riktigt stabil reservmålvakt bakom Alisson.

Slut på en jobbig säsong
Säsongen blev självklart ett stort misslyckande och när vi ändå gör en så stark avslutande del så grämer man sig extra mycket över höstens och vinterns förluster och poängtapp som blev avgörande. Före och efter VM-uppehållet såg det ut att kunna vända, men en femteplats blev det till slut efter en lång och tuff säsong där spelarna var slitna från att ha spelat mer matcher än någonsin året innan.

Klopps ord
Tror man på Klopps egna ord under presskonferensen efter matchen så ska denna säsong inte upprepas: ”We played a bad season and we came fifth, that is a message as well. Imagine we are more our normal self, which we absolutely will be again next season, then we will be a contender again. The last 10, 11 games helped us to realise that again because before then from a consistency point of view [it was] a season very difficult to understand.”

Vartannat år
Senaste åren har Liverpool verkligen blivit ett lag som vartannat år varit bra och vartannat år varit dåliga. Om den rytmen håller i sig kan vi dock ha en hel del förhoppningar på kommande säsong...

Cirkelslutningar
Det är hela sju år sedan Liverpool slog Norwich i en fullständigt galen match med 5-4 under Klopps första säsong. Igår blev det 4-4 mot Southampton i en liknande holmgång. I den nämnda matchen för sju år sedan gjorde både Milner och Firmino mål. Igår fanns båda på planen för sista gången i Liverpooltröjan. Klopps (även Milners och Firminos) första säsong gick inte bra och det kan man heller inte säga om denna, men där emellan har vi verkligen haft några underbara år. Nu tackar vi dessa herrar och går in i ett nytt kapitel.

TV: Oavgjort mellan Southampton och Liverpool i galen tillställning
 

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2023-05-29 10:21:00
Author

Fler artiklar om Liverpool