Lagbanner
Stadium de Toulouse, 2023-11-09 18:45

Toulouse - Liverpool
3 - 2

Fem tankar efter Toulouse 3 - 2 Liverpool
Kostas Tsimikas, tillräckligt bra för att vara Robertson-vikarie?

Fem tankar efter Toulouse 3 - 2 Liverpool

En svängig match som slutade med en bitter eftersmak. Toulouse lyckades efter mycket om och men att ta med sig alla tre poäng. Redaktionen ger er fem tankar.

Underskattning?
Att Liverpool släpper in tre mål mot ett lag som huserar på fjortonde plats i franska ligan är under all kritik. Trots rotation är det inte försvarbart att stå för den insatsen i en match där avancemang hade kunnat säkrats. Varför sker det då? Det enkla svaret är väl att det har att göra med någon form av underskattning, för att Toulouse i perioder ser ut som ett världsklasslag beror mer på Liverpool än dem själva. Är man inte påkopplad i matcher som dessa blir man straffad, oavsett motstånd. Det är oroväckande med tanke på att det bör finnas goda möjligheter att lyfta pokalen i vår.

Handsregeln
Vad gäller egentligen? Det är en fråga som säkert många brottas med. Jag tror knappast någon med trovärdighet och med gott självförtroende kan förklara exakt vad det är som gäller när det kommer till handsregeln. Att vi har nått en punkt där känslan är att man faktiskt inte riktigt vet vad som är hands och inte känns ytterst problematiskt. Att bedömningen dessutom skiljer sig i europamatcher och i inhemskt spel känns ännu märkligare.

Underpresterande truppspelare
I en match som på förhand kändes perfekt för truppspelarna att ta chansen i, visade sig bli till den totala motsatsen. Spelare som Tsimikas, Endo och Matip stod för högst mediokra insatser. När de väl får chansen, gäller det att faktiskt ta den också. I och med att mittfältet i vissa stunder känts obalanserat, har möjligheter för Endo att göra platsen till sin öppnats upp. Men då krävs det att man spelar betydligt bättre när man får chansen i matcher likt dessa. Vi behöver att hela truppen presterar, nu när matchschemat framöver blir tajtare.

Vänsterbacksproblem
Med en skadad Robertson, formsvag Tsimikas och Joe Gomez ur position som vänsterbacksalternativ känns det inte speciellt tryggt. Klopp tycks inte riktigt ha en klar plan över vem som ska spela och agera vikarie tills Robertson kommer tillbaka. Till Klopps försvar är alternativen bakom Robertson relativt svaga. Om drygt två veckor möter ställs Liverpool mot Manchester City på Etihad, vem tar kampen mot Doku?  

Gynnsamt läge
Trots förlusten så är läget i gruppen gynnsamt. Det ska mycket till för att Liverpool ska missa avancemang och vid vinst mot LASK Linz på hemmaplan i nästa omgång är slutspelet ett faktum. Det ska inte gå att misslyckas med det. Räddningsplankorna är för många och de nio redan inspelade poängen gör det osannolikt att bränna avancemanget. Om bara jobbet görs i nästa omgång är det frid och fröjd. Lös det.
 

Johan Olsson2023-11-10 14:40:00
Author

Fler artiklar om Liverpool