Lagbanner
Anfield, 2023-09-24 15:00

Liverpool - West Ham
3 - 1

Fem tankar efter West Ham 3–1: "Veckans stjärna"

Fem tankar efter West Ham 3–1: "Veckans stjärna"

Liverpool fortsätter att ta segrar under den andra halvleken. Efter 3–1 hemma mot West Ham leder nu laget jakten på Manchester City. Redaktionen ger er fem tankar efter segern mot bubbelblåsarna på Anfield.

Rekordjagare.
Rekord på rekord på rekord. Tre miljarder börjar mer och mer kännas som ett underpris. Han har slagit otaliga rekord för klubben redan och blev den engelska ligans främsta målskytt för en klubb i Europaspel tillsammans med Thierry Henry efter målet mot LASK. Nu börjar jakten på nya rekord för Mo där säsongen mycket väl kan ta honom in på topp 10 för såväl mål som assist i Premier Leagues historia. I och med målet mot West Ham blev han även den första spelare att nå tolv raka matcher med mål eller assist i ligan, för andra gången. Rekordet hålls av Mohamed Salah och Jamie Vardy på 15 matcher, blir han ensam med det den 29 oktober mon tro?

Stjärna.
Jag är den första som räcker upp handen och erkänner att min fotbollskunskap inte alltid räcker till. När Liverpool värvade Dominik Szoboszlai var jag rädd att han inte skulle vara den spelaren vi behövde och dessutom att det möjligen var ett överpris. Tvärtom så har det blivit ett ”håll käften-svar” från ungraren. Löpkapacitet som James Milner, teknik som Coutinho och ett tillslag inte långt efter Trent Alexander-Arnold har på sex matcher gjort att jag överväger om inte Gulasch är min favoritmat och Budapest är jordens huvudstad. Viljan som Szobo visar upp och injektionen det har gett laget är precis det som krävs för att återigen tillhöra toppen av ligan. För alla er som har minsta tvekan på vår nya mittfältare – kolla matchminut 88 i gårdagens match där han vid 3–1-ledning pressar som att vi ligger under i en Champions League-final.

”Om inte när”.
Vår skribent Hugo Levinsson ställde frågan om det snarare handlar om, ”om” snarare än när. Även Frisse Frison var inne på samma spår när han skrev om Klopp 2.0. Det är glada miner på den röda halvan av Merseyside efter denna, obesegrade, inledning av säsongen. Liverpool leder jakten på Manchester City och har från matchminut 45 sett riktigt bra ut i de fem senaste matcherna och frågan blir således om och inte när detta segertåg faktiskt ska stanna? Med 16 poäng på sex matcher, varav förbättringspotential i sju av tolv halvlekar ser det onekligen bra ut, MEN de kommande två ligaomgångarna blir OTROLIGT viktiga. 45 minuter känns på förhand för snålt för att slå Brighton eller Spurs men om Liverpool kommer undan med sex poäng där, då är frågan hur långt detta kan gå?

Supersub.
Det eviga mysteriet Diogo Jota. Den portugisiska yttern/anfallaren kan utmana om skytteligan från bänken men kan också gå mållös i 38 matcher från start. Mot West Ham kom han återigen in och punkterade en match för Liverpool och det är ett otroligt vapen att ha, men varför funkar det inte när Jota startar? Frågan är om portugisen kan nöja sig med att ha ”supersub”-rollen över en hel ligasäsong? Kanske om ett nytt kontrakt involverar 12 000 FIFA-points och att han får sitta uppe och spela till 02:00 på nätterna. Jag har i alla fall inget bättre förslag.

Självförtroende.
Slutligen vill jag även påpeka vilken skillnad det är på Darwin Núñez i år. Killen står först för en miss som är svår att förstå innan han står för ett avslut som håller hög teknisk klass när han sätter dit 2–1-målet och det är tydligt att självförtroendet är tillbaka för den uruguayaren. Avsluten är allt som oftast på målramen och en miss sätter sig inte på närminnet, ytterligare en viktig förändring som kan resultera i 15-20 mål och skillnaden på en position hit och dit för årets upplaga av Liverpool. 

TV: Liverpool hakar på i tabelltoppen efter seger mot West Ham
 

Emrik Johansson@emrik_johansson2023-09-25 08:25:00
Author

Fler artiklar om Liverpool