Lagbanner
Anfield, 2023-12-20 21:00

Liverpool - West Ham
5 - 1

Fem tankar efter West Ham
Klopp hoppas att supportrarna är lika på tå som han själv.

Fem tankar efter West Ham

Liverpool avancerade till semifinal efter att ha krossat West Ham med hela 5-1 under gårdagskvällen. Laget stod för en perfekt genomkörare inför seriefinalen på lördag. Redaktionen ger er fem tankar efter matchen.

Guldläge
Efter vinsten i kvartfinalen igår är följande fyra lag kvar i turneringen: Liverpool, Chelsea, Fulham och Middlesborough. Det vill säga ett Championship-lag och två mittenlag i Premier League. Skämt åsido, det är ett gyllene läge för Klopp att vinna ytterligare en pokal som Liverpool-tränare. I semifinalen ställs Liverpool mot Fulham, vilket borde vara överkomligt. I en potentiell final kommer Liverpool gå in som oddsfavoriter oavsett motstånd från den andra semifinalen. Det är inte ofta Manchester City, Arsenal, Manchester United, Spurs alla åkt ut innan semifinalerna. Det är dags att ta chansen.

Atmosfären
På presskonferensen efter matchen valde Klopp att skicka en passning mot publiken. Han var missnöjd över stämningen och förstod inte vad mer som behövdes för att få publiken på tå. Han underströk vikten av ett kokande Anfield mot Arsenal på lördag. Möjligen ett smart taktiskt drag från tysken? Vi får hoppas att supportrarna tar till sig den konstruktiva kritiken och att Arsenal får betala priset.

Genombrottet
Curtis Jones är en spelare som ofta har varit en vattendelare bland supportrar. Trots att han är inne på sin sjätte säsong i A-truppen har han aldrig riktigt tagit en given tröja i laget. Efter prestationerna på senaste bör han vara en av de första som Klopp kritar ner i laguppställningen framöver. Stod för två riktigt fina mål igår mot West Ham och har verkligen tagit kliv i utvecklingen under säsongsinledningen. Att han är en egen produkt gör inte det definitiva genombrottet mindre kul.

Budgetlösningen
När Wataru Endo från Stuttgart plockades in i somras för en relativt låg summa var det många som höjde på ögonbrynen. En 30 årig Japan som aldrig spelat i en toppklubb var det få som jublade över. Men efter sina första månader i klubben har narrativet vänt. Klopp har de senaste veckorna visat stort förtroende för honom, inte minst genom att starta honom mot Manchester United. I lördagens seriefinal är jag övertygad om att han får chansen på nytt, med all rätt ska sägas. Sensmoralen från värvningen är att man bör avvakta innan man skriver av en värvning tills efter denne faktiskt har spelat matcher i klubben.

Quansah
Under gårdagen stod Jarell Quansah för ännu en imponerande insats. Det är sällan man ser en ung spelare kliva in med en så självklar pondus. Han ber inte om ursäkt för att han spelar i Liverpool, vilket möjligen underströks i hans något tveksamma uttalande efter Matips skada. Säga vad man vill om uttalandet, men det visar på hur dedikerad han är att lyckas. Smeknamnet ”Baby van Dijk” har börjat etablera sig i supporterkretsen, och visst ser man likheterna?
 
 

Johan Olsson2023-12-21 10:36:00
Author

Fler artiklar om Liverpool