Lagbanner
Fem tankar och spelarbetyg efter Crystal Palace

Fem tankar och spelarbetyg efter Crystal Palace

Det blev ingen tredje raka seger i ligan för Liverpool när Crystal Palace luggade de röda på en poäng. Nedan följer fem tankar efter matchen och spelarbetygen.

Det usla mittfältet
Två förändringar gjordes på mittfältet till skillnad från det som startade mot Real Madrid. Keita och Milner kom in i stället för Fabinho och Bajcetic. Där var den förstnämnde troligtvis sämst på plan under de 45 minuterna han fick den här aftonen på Selhurst Park. När det gäller Henderson håller han tyvärr inte som startspelare i ett lag som Liverpool längre och Fabinho var precis lika usel som vanligt när han kom in med tjugo minuter kvar. Bäst var James Milner som stod för en fin insats, både på mittfältet och även när han fick kliva ner på högerbacken. Även Harvey Elliott kommer undan med godkänt efter sitt inhopp.

Tredje raka nollan
Om det finns något att bygga på efter en match som denna är det just att det var tredje raka matchen i ligan som Liverpool höll nollan i, något som inte hänt tidigare under säsongen. Det såg i stora drag rätt stabilt ut där bak och de få gånger hemmalaget hade några farligheter var efter bjudningar från framför allt Trent Alexander Arnold.

Avsaknaden av Nunez
Även om han kanske inte lyckas med allt hela tiden så bidrar han ändå med ett stenhårt jobb samtidigt som han skapar otroligt mycket. Avsaknaden av uruguayanen var påtaglig mot Palace då Liverpool hade svårt att skapa de riktigt heta chanserna i den här matchen. Och med Nunez, i det slag han varit i den senaste tiden, är jag helt säker på att Liverpool hade bärgat tre poäng.

Målskyttet sista kvarten
Sedan 1-0-segern mot Manchester City i mitten på oktober har Liverpool nätat blott en gång under den sista kvarten. Det var Stefan Bajcetic mål mot Aston Villa i december. Det som The Reds var så bra på och hyllades som ”Mentality Monsters” när man gång på gång stod för sena avgöranden under tidigare säsonger är som helt bortblåst nu. Det enda mål vi fått jubla till på stopptid den här säsongen var när Fabio Carvalho dunkade upp bollen i taket i hemmamötet mot Newcastle. Sedan dess har de lyst med sin frånvaro och det var aldrig nära att bli något sent avgörande i den här matchen heller.

Bortatröjan
Liverpool har ett rent ut sagt horribelt facit med spel i den vita bortatröjan den här säsongen. På fem matcher har vi fyra förluster och ett kryss, där krysset kom just i gårdagens match. Förlusterna har i tur och ordning kommit mot Manchester United, Napoli, Arsenal och Nottingham Forest. Förhoppningsvis var gårdagkvällens framträdande det sista vi såg av bortastället den här säsongen.

Spelarbetyg

Alisson 6
Var snabbt ute och kunde avstyra när Mateta fick bollen serverad av Trent efter knappa kvarten. Behövde knappt ingripa i övrigt.

Trent Alexander Arnold 2 (ut 71´)
Var Crystal Palaces farligaste anfallsvapen. Serverade Mateta ett friläge, tappade sedan bollen i duell med Schlupp som hittade Mateta vars avslut som tur var gick ribba ut.

Joel Matip 5
Hade en slarvig passning i inledningen på matchen som kunde ha kostat. Annars en stabil insats.

Virgil van Dijk 6
Precis som mittbackskollegan, en stabil insats från van Dijk som ser bättre och bättre ut.

Andy Robertson 5
Ingen av skottens bästa insatser i den röda tröjan. Har tyvärr inte alls samma kvalité i vänsterfoten längre.

Naby Keita 2 (ut 46´)
Känns som han mentalt redan sitter på ett plan på väg från Liverpool. Blev utbytt i halvtid.

Jordan Henderson 3
Medioker insats från kaptenen. Stod i vägen för en Trent-frispark i den första halvleken som såg ut att gå in.

James Milner 6
Jobbade som vanligt stenhårt och gjorde ett gott arbete både på det centrala mittfältet och på högerbacken som han flyttades ned på under den andra halvleken.

Mohamed Salah 6
Försökte och försökte och hade dessutom en boll i ribban i inledningen på den andra halvleken. Svårt att göra något när han inte får särskilt mycket assistans från de andra på högerkanten.

Cody Gakpo 6 (ut 85´)
Bra insats från Gakpo som hela tiden visar sig och vill ha boll. Väldigt rörlig.

Diogo Jota 5 (ut 71´)
Tar bra löpningar, vann en frispark som Trent troligtvis hade gjort mål på om inte Henderson stått i vägen. Har svårt med tekniken, vilket inte är konstigt med tanke på hur länge han varit borta.

Harvey Elliott 6 (in 46´)
En bra insats från 19-åringen. Erbjöd åtminstone lite kreativitet från sin mittfältsposition, något de övriga på de positionerna hade svårt med.

Fabinho 2 (in 71´)
Klopp sa på presskonferensen inför matchen att Fabinho har varit i klart bättre form den senaste tiden. Det var verkligen ingenting han visade något av mot Palace. Han kom in med tjugo minuter kvar, orsakade några frisparkar och blev varnad, något mer bidrog han inte med.

Roberto Firmino 5 (in 71´)
Inget vidare inhopp. Lite för trög i tanken numera. Har dessutom missat flera månader så det är inte heller så konstigt.

Stefan Bajcetic (in 85´)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Lukas Abrahamsson@AbrahamsonLukas2023-02-26 20:48:00
Author

Fler artiklar om Liverpool