Lagbanner
Flera spelare besvikna på sen inblandning

Flera spelare besvikna på sen inblandning

Flera spelare i Premier League anser att de har involverats för sent vad gäller ligans återstart och de befarar att deras eventuella invändningar inte kommer att ha någon effekt.

Klubbarna i Premier League har inlett testningen och först ut var Wolverhampton som genom drive-in vid träningsanläggningen betade av hela staben under måndagen. Enligt The Atheltic tog själva provtagningen 30 sekunder och hela proceduren mindre än 5 minuter.

Under tisdagen höll Premier League möte med managrarna kl 11 och lagkaptenerna samt spelarrepresentanter kl 15. Om det gavs klartecken där kan testningen utvidgas till samtliga klubbar och genomföras den kommande veckan så att fotbollsträning i små grupper kan återupptas den 18 maj som planerat. Enligt överenskommelsen med ett Hongkongbaserat företag ska klubbläkarna inom 24 timmar få svar på om proverna varit positiva eller negativa.

Flera spelare som exempelvis Sergio Agüero, Danny Rose, Manuel Lanzini och Todd Cantwell har dock uttryckt skepsis över att starta säsongen igen och säger sig frukta att de blir tvingade till det. Enligt The Telegraph är spelarna frustrerade över att ha blivit involverade först nu och att mötena kommer för sent för att ha något inflytande på utkomsten. Ligan och klubbarna ska presentera en detaljerad åtgärdsplan för att säkra spelarnas hälsa, men även här ställer sig spelarna frågande till om eventuella invändningar verkligen kommer att ha någon effekt.

Jamie Carragher till Sky Sports:

”Om en stor grupp spelare inte önskar spela kommer det att göra saker och ting krångligare för att återuppta ligan. De flesta spelare jag har pratat med vill komma igång igen. Det kommer dock alltid att finnas tre eller fyra i varje gruppering som är bekymrade och det måste du respektera. Det absolut viktigaste är spelarnas välbefinnande och därför måste spelarna involveras från och med nu.”

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-05-12 21:00:59
Author

Fler artiklar om Liverpool