Lagbanner
Fortet Anfield

Fortet Anfield

Magiska siffror på Anfield.

Liverpool har inte förlorat en match på hemmagräs i ligaspelet på nästan tre och ett halvt år. Senaste förlusten kom när Crystal Palace segrade med 2-1 i april 2017. Under fjolårets fantastiska säsong tappade laget endast poäng när Burnley av alla lag var på besök och knep en pinne i juli månad.

Efter 3-1 segern mot Arsenal tidigare i veckan så är Klopps maskineri uppe i 61 raka matcher i ligaspelet utan förlust på Anfield. På de 61 matcherna har det blivit hela 50 vinster samt 11 oavgjorda matcher. Vi får backa tillbaka bandet till Bob Paisleys glansdagar och närmare bestämt till åren 1978-1981 för att hitta klubbrekordet i antal matcher i rad utan förlust på Anfield. Det rekordet är på 63 raka matcher utan nederlag, ett rekord som verkligen är inom räckhåll för denna fantastiska Liverpoolupplaga.

Endast Chelsea kan stoltsera med ett bättre hemmafacit i den engelska högstaligans historia då de var obesegrade i hela 86 matcher mellan 2004-2008.

Klubben kan verkligen uppvisa en otrolig statistik hemma på Merseyside och Anfield har sannerligen blivit ett riktigt fort och en arena att frukta för moståndarna igen.

Källa: Liverpoolfc.com

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2020-10-01 13:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool