Lagbanner
Craven Cottage, 2020-12-13 17:30

Fulham - Liverpool
1 - 1

Fulham - Liverpool 1-1: Bortaspelet fortsätter att hacka

Fulham - Liverpool 1-1: Bortaspelet fortsätter att hacka

Liverpool hade chansen att gå upp i serieledning vid seger på Craven Cottage. Nykomlingen från sydvästra London ville annat och snuvade de röda på poäng.

Fulham visade direkt i matchupptakten att formen verkar vara uppåtgående då kvicke Cavaleiro fick en frilägeschans, men skottet gick rakt på Alisson som var tillbaka mellan stolparna. Publiken var också tillbaka på Craven Cottage och visst gör det stor skillnad jämfört med en tom arena, trots att det bara får vara 2000 åskådare på plats. Påmanade av hemmapubliken fortsatte Fulham att skapa chanser när Cavaleiro återigen i princip sköt rakt på Alisson från en något snävare vinkel än vid det tidigare friläget. Vi fick kort därefter se ännu en lång VAR-granskning (ska det behöva ta tre minuter varje gång?) där domare Marriner till slut gick ut själv och tittade på monitorn, för att kika på en möjlig straffspark för hemmalaget. Det hela resulterade i en hörna efter Fabinhos tackling på Cavaleiro, där brassen såg ut att träffa boll före spelare.

Liverpool såg slöa ut och var inte alls påkopplade när Fulham i matchminut tjugofem öppnade målskyttet genom ett fint skott av Bobby Reid. Klopp såg rasande ut nere vid sidlinjen. Liverpool fortsatte att se lama ut och en ordentlig uppryckning vore verkligen på sin plats. The Reds skapade sin första riktiga chans när Mané fick ett skapligt nickläge från nära håll men nicken gick dessvärre över ribban. Senegalesen har nu gått mållös i sina sex senaste ligamatcher och ser ut att vara i en smärre formsvacka. Precis innan halvtid fick sedan Salah ett fint läge då han inne i straffområdet nästan vände på en femöring, innan avslutet gick en bit utanför Areolas vänstra stolpe. När domare Marriner blåste för halvtidsvila kan vi bara konstatera att det var en svag första halvlek av Liverpool som hade svårt att få till något ordnat spel.

Liverpool genomförde ett byte i paus då Matip uttgick till förmån för Minamino och kapten Henderson gick ner och tog platsen bredvid Fabinho. Vi får verkligen hoppas att det inte är en ny skada på Matip.
Regnet började ösa ner över Craven Cottage i upptakten av den andra halvleken samtidigt som Liverpool tog tag i taktpinnen. Bollrullandet var dock för det mesta något långsamt och lite för mycket i sidled. Inte förrän det återstod trettio minuter av matchen skapade Liverpool en riktig farlighet. Henderson av alla blev frispelad till vänster i straffområdet men hans avslut räddades fint av Fulhamkeepern. Liverpool tryckte tillbaka hemmalaget som mest fick satsa på kontringar när lägena gavs.

I sin comeback från start fick Alexander-Arnold sextioåtta minuter i benen innan han sedan byttes ut och Neco Williams ersatte, kul att ha Trent tillbaka i elvan igen! Nyss inbytte Williams tacklades något senare fult av Lookman som mycket väl kunde fått syna det röda kortet. Marriner nöjde sig dock med ett att plocka upp det gula kortet ur fickan och Liverpool har fortsättningsvis inte mycket flyt med sig med korten, när det kommer till fula tacklingar från motspelare (avd Pickford på van Dijk). Wijnaldum sköt några minuter senare en frispark som Fulhams Kamara lite klumpigt försökte täcka med armarna i vädret, vilket resulterade i en straffspark för Liverpool. Salah stegade fram och satte som vanligt dit bollen, trots en ganska svagt slagen straff.

Liverpool gick för ett segermål och unge Curtis Jones tog med sig bollen enda nere ifrån mittplan för att sedan dribbla sig fram till ett rätt fint avslut från straffområdeslinjen, utan att få till den där riktiga kraften i skottet. De röda hade därefter svårt att komma till några fler vassa lägen och det hela slutar med delad pott i sydvästra London.

Summa-summarum kan vi konstatera att Liverpool stod för en slät figur och ska väl med facit i hand vara ganska nöjda med att få med sig en poäng hem till Merseyside. Bortaspelet fortsätter att hacka och laget har bara tagit sju poäng på sex bortafighter. Det krävs en klar bättring till nästa match som redan är på onsdag då Spurs gästar Anfield. Det bör bli en helt annan match där Liverpool förhoppningsvis är mycket mer påslagna än vad de var i kväll.
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2020-12-13 19:50:00
Author

Fler artiklar om Liverpool