Lagbanner
Har Michael Edwards begått ett misstag?

Har Michael Edwards begått ett misstag?

Gjorde Michael Edwards ett misstag under sommaren som resulterat i minskade möjligheter för klubben att handla under januarifönstret? Det är långsökt men det är något.

Liverpool har gjort några ordentliga affärer med andra klubbar när det gäller spelare som har blivit sålda under dom senaste åren. Försäljningen av Philippe Coutinho till Barcelona finansierade värvningarna av Virgil van Dijk och Alisson Becker, och är därav såklart lite extra anmärkningsvärd. Men även denna sommar har spelare lämnat klubben för stora summor, Rhian Brewster och Ki-Jana Hoever bland annat. Återigen tog Michael Edwards rollen som geniet, genom att manipulera andra klubbar till att betala överpris för unga spelare med begränsad potential, samt att han värvade in spelare som skulle bli tongivande för klubben.

Så verkade det i alla fall, fram tills att både Virgil van Dijk och Joe Gomez drog på sig skador i ungefär samma svep. Sim sala bim så hade klubben ett enormt mittbacksproblem med endast Joel Matip tillgänglig. Fabinho har axlat sin nya roll väl, men där lämnas istället ett hål på det defensiva mittfältet.

Det behöver sägas att vi supportrar inte hade någon större huvudbry under sommaren över mittbackssituationen, hur ofta blir två mittbackar långtidsskadade under samma säsong? Ingen hade nog problem med att pengarna lades på en backup till Robertson. Hur mycket konstiga misstagsnummer Dejan Lovren än stod för så var nog inte hans roll den enklaste att fylla. Mästare eller inte, vilken mittback som håller Premier League-nivå vill egentligen vara fjärdevalet?

Med fokuset riktat på nyförvärv så hamnade ett gäng spelare från överskottshyllan i döda vinkeln. Harry Wilson, Marko Grujic, Loris Karius, Ben Woodburn och Sheyi Ojo är spelare som fortfarnade är kontrakterade till Merseyside och Liverpool. Hade Edwards riktat mer fokus åt att se till att få dessa spelare sålda istället för utlånade på nytt, då hade det förmodligen funnits ett större ekonomiskt utrymme för att lösa en krissituation under januarifönstret.

Källa: Liverpool.com
 

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2021-01-27 02:22:00
Author

Fler artiklar om Liverpool