Lagbanner
Har Shaqiri stärkt sina aktier?

Har Shaqiri stärkt sina aktier?

Liverpools ettrige nummer 23 stod för ett mycket bra Europamästerskap där han var starkt bidragande till att Schweiz mycket överraskande slog ut Frankrike i åttondelsfinalen - innan deras resa snöpligt tog slut på straffar i kvartsfinalen mot Spanien. Har han i och med sina fina insatser under sommaren stärkt sina chanser att få fortsätta karriären på Merseyside eller kommer klubben försöka få sålt Shaqiri i sommar?

Ja, Shaqiri är definitivt en av spelarna det kommer ryktas mest om under sommaren när det handlar om vilka spelare som kan tänkas lämna Liverpool. Enligt rykten kommer klubben behöva sälja av några spelare för att eventuellt kunna finansiera attraherande spelarköp under sommarens transferfönster. Schweizaren fick sparsamt med speltid under förra säsongen, mestadels beroende på återkommande skadeproblem men känslan var samtidigt den att Klopp inte riktigt hade full tillit till Shaqiri och hans kunnande. När han väl är skadefri och i form är han en spelare som enligt undertecknad nästan alltid bidrar med något. Med sin fina vänsterdoja, fina spelsinne och goda tillslag på bollen är han en spelare som kan förändra en matchbild. Å andra sidan är det Liverpool Football Club vi pratar om - en klubb som alltid vill vinna och utmana om de stora titlarna och då är frågan om man har råd att ha för många spelare i klubben som nästan allt för ofta är inkapabla till att spela fotbollsmatcher över en hel säsong.

Den vänsterfotade mittfältaren anslöt från Stoke under sommaren 2018 och sågs där och då som en perfekt truppspelare med potential till något mer. Tre år senare går det definitivt att säga att det varit ”ups and downs” för Shaqiri på Merseyside. Det senaste och allra hetaste alternativet för Shaqiri och hans framtid verkar vara en övergång till den italienska huvudstadsklubben Lazio. Enligt liverpoolecho vill Liverpool ha 13m pund för att låta honom fortsätta karriären i stövellandet.

Det skulle vara fullt förståeligt om den 29-årige mittfältaren (fyller 30 i höst) vill prova vingarna på annat håll, främst för att få mer speltid med tanke på hur hans situation för stunden ser ut hos The Reds.

*** ***

Bör klubben sälja eller behålla Shaqiri i sommar? Kommentera nedan!  

Källor: liverpoolecho.co.uk, transfermarkt.com

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2021-07-18 15:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool