Lagbanner
Henderson utsedd till årets spelare

Henderson utsedd till årets spelare

Jordan Henderson blev under morgonen utsedd till årets spelare av engelska fotbollsjournalister.

Lagkapten Jordan Henderson har haft en stark säsong bakom sig och varit en bidragande orsak till Liverpools framgångar. 

Under dagen kom ytterligare ett kvitto på att engelsmannen varit en viktig kugge i Liverpools lagbygge - nämligen priset som "årets spelare", framröstat av engelska fotbollsjournalister.

Varje år röstar fotbollsjournalister i England fram årets spelare, och under fredagen stod det alltså klart att segraren över säsongen 2019/20 är Jordan Henderson.

Football Writers Association (FWA) skriver på sin officiella hemsida att andra spelare som också fick många röster och var aktuella för priset var Kevin de Bruyne, Marcus Rashford, Virgil van Dijk och Sadio Mané.

Jordan Henderson var förstås glad och ärad när han kommenterade priset på FWA:s hemsida:

"Jag vill börja med att säga hur tacksam jag är. Jag vill tacka de som röstade på mig och Football Writers Association generellt. Du kan bara titta på de tidigare vinnarna, som Steven Gerrard, Luis Suarez och Mohamed Salah. Jag vet hur prestigefyllt det är." 

"Oavsett hur tacksam jag är kan jag inte ta emot det här priset själv. Jag är skyldig så många personer så mycket, inte minst mina lagkamrater. De har varit otroliga och förtjänar detta minst lika mycket som mig."
avslutar Henderson. 

Carrie Brown, ordförande för FWA, menar att mittfältaren sticker ut med sina ledaregenskaper och fö sin personlighet, och motiverar utnämningen av Henderson så här:

"Jordan är både en professionell spelare och numera den genuina Liverpool-legendaren." 

Priset har delats ut sedan säsongen 1947/1948 och tidigare vinnare av priset är bland annat Cristano Ronaldo, Wayne Rooney, Alan Shearer, Thierry Henry och Steven Gerrard.  Totalt har över 400 journalister lagt sin röst.

 

Jacob Resarejacob.resare@svenskafans.com2020-07-24 11:46:10
Author

Fler artiklar om Liverpool