Lagbanner
Höjdpunkter i nya spelschemat

Höjdpunkter i nya spelschemat

Spelchemat för säsongen 20/21 är släppt. Det finns många höjdpunkter att se framemot under den kommande säsongen.

Idag släppte Engelska fotbollsförbundet spelschemat för Premier League-säsongen 20/21. Nykomlingen Leeds väntar i premiäromgången för de regerande mästarna Liverpool, men den första riktiga prövningen kommer i omgången efter. Nedan listas några godbitar, som vi supportrar kan se framemot under den kommande säsongen.

19/9 Chelsea-Liverpool

Redan i den andra omgången ställs Liverpool inför en rejäl kraftmätning. Ett hungrigt satsande Chelsea ska besegras på Stamford Bridges gräsmatta. Ingen enkel uppgift för Klopps mannar, då Chelsea har förstärkt truppen med spelare som Timo Werner och Hakim Ziyech.  Werner som för övrigt länge befann sig på Liverpools radar innan tysken beslutade sig för att krita på för rivalen från London. Förhoppningsvis stannar Werner i Van Dijks ficka hela matchen och Liverpool tar första steget i jakten på att försvara ligatiteln.

17/10 Everton-Liverpool

Säsongens första Merseysidederby. Förhoppningsvis kan detta derby spelas inför publik om Covid19 har gett sin tillåtelse. Förra säsongens derbyn, som spelades på Goodison Park, slutade mållösa. Det är dags för Liverpool att få hål på Ancelottis järnförsvar och göra processen kort med lillebror.

16/12 Tottenham-Liverpool

Julens intensiva matchande inleds med en bortamatch mot Tottenham Hotspurs. Det är den första matchen av fem ligamatcher inom sexton dagar. Decembers intensiva matchande brukar beskrivas som ligans viktigaste period. En seger mot Spurs ger vind i seglet och bättre förutsättningar för att plocka poäng mot kommande sämre motstånd.

06/02 Liverpool-Manchester City

De senaste säsongernas två stora rivaler ställs mot varandra. Det finns ett oändligt antal frågor inför detta stormöte. Har något av lagen ryckt ifrån i tabelltoppen? Är det här datumet då ligan avgörs i favör till något av lagen? Kommer Sterling att missa öppet mål?  Vem vinner den taktiska kampen, Guardiola eller Klopp? Frågorna är många, men en sak står säkert. Det kommer att bli lördagsunderhållning på Anfield.

01/05 Manchester United-Liverpool

Klassikermöte mot, av många ansedda som den största rivalen, Manchester United. Fem matcher av ligan återstår och trepoängaren kan var livsviktig för båda lagen.

23/05 Liverpool-Crystal Palace

Liverpool avslutar säsongen på Anfield. Palace i all ära, men det största med den här matchen är att vi troligtvis kommer att få se våra röda hjältar avsluta säsongen inför ett fullsatt Anfield, något som för några månader sedan verkade som en självklarhet, men som idag känns som en evighet sedan. Jinxen åsido, men det skulle vara okej att se Hendersons lyfta den andra bucklan i rad framför ett fullsatt The Kop.
 
 
 



 

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2020-08-20 14:39:00
Author

Fler artiklar om Liverpool