Lagbanner
Hörru Klopp, ni tjänar ingenting på att vara usla
Liverpool spelade 0–0 mot Crystal Palace.

Hörru Klopp, ni tjänar ingenting på att vara usla

Hade fotbollen varit amerikaniserad hade jag velat att LFC skulle vara ännu sämre. Nu är jag bara uppgiven.

Jag förstår verkligen inte vad som har hänt med Liverpool. Det är nog inte många som gör det. Gör man det får man gärna skriva ett mail till kansliet på Melwood, eller vad f*n det heter nuförtiden, och berätta det. 

Många dagar om året är jag väldigt glad att vi, i Europa, inte har ett amerikanskt system i alla våra sporter. Tänk drafter, lönetak, stängda ligor och bytesaffärer lagen emellan. Ibland kan jag istället fantisera om det och tycka att det är lite spännande – det känns som en förbjuden tanke. 

I dag spelade Liverpool en match mot Crystal Palace. Jag är helt säker på att många har koll på det, samtidigt som det vore rimligt att redan ha glömt bort det. Matchen var nämligen inte speciell på något vis. Inte på något vis. 

Hade Liverpool spelat i en amerikaniserad liga, och väntat på en draft i sommar, så hade matchen åtminstone haft mening. Jag menar, varför inte gå all in på att spela usla spelare, sluta långt ner i tabellen och få en bättre chans till förstavalet i draften?

I stället startar Klopp med Milner, en fossil som tydligen kan röra sig. En gubbgrinig Henderson som inte lyckas med speciellt mycket alls. Och Alexander Arnold, som har åldrats mest av alla spelare, kanske av alla människor i hela världen de senaste två åren. 
Keita vill jag inte ens nämna. 

Jag är uppgiven och trött på detta. Jag förstår verkligen ingenting. Är det här Interstellar – när en dag passerar på jorden, passerar tre år i Liverpool?

Hade vi, och nu säger jag vi om Liverpool, tjänat något på att vara usla hade jag förstått det. Nu förstår jag det verkligen inte. 

Som jag förstått det vore det bra för Liverpool att sluta topp fyra i ligan och gå till Champions League. Kan det verkligen stämma? Vad innebär “viktigt för klubben”? För spelarna verkar det inte vara speciellt viktigt. För mig finns det, tro det eller ej, saker som är viktigare än sportslig framgång. Och ägarna, som vill bli av med klubben, tycks inte heller bry sig jättemycket om hur det går. 

Jag har inga svar eller lösningar. Men jag har ett förslag: Berätta för både Klopp och spelarna att Liverpool Football Club inte tjänare ett enda dugg på att vara usla.

HÖJDPUNKTER:

Wilhelm EdlundTwitter: @WilhelmEdlund2023-02-25 22:45:00
Author

Fler artiklar om Liverpool