Lagbanner
Johan Cruijff ArenA, 2022-10-26 21:00

Ajax - Liverpool

Inför: Ajax - Liverpool

Inför: Ajax - Liverpool

Liverpool har chansen att säkra avancemang i Champions League. En poäng räcker nere i Amsterdam för att de röda från Merseyside ska säkra en topp två-placering i gruppen.

Bortsett från öppningsmatchen mot Napoli så har Liverpool presterat bra och tagit samtliga poäng på de tre Champions League-matcher som spelats efter nederlaget i Neapel. Rangers har städats av två gånger medan segern mot Ajax i omgång två satt längre in.

Men trots att Champions League-spelet får godkänt så är Liverpool i dagsläget ett stukat lag. Efter den imponerande segern mot Manchester City och den efterföljande segern mot West Ham, så hade man hoppats på att laget hade lämnat den dystra säsongsinledningen bakom sig för att blicka framåt. Men i helgen fick se att så inte var fallet. Liverpool gästade en av nykomlingarna i Premier League i form av Nottingham Forest, och fick se sig besegrade med 1–0 efter en insats som lämnade väldigt mycket att önska. Visst befann sig en del viktiga spelare på skadelistan, men att inte kunna få med sig något mot ett lag som inte vunnit sedan premiären i ligan, är rent av svagt.

Ajax har haft en motsatt säsong i jämförelse med Liverpool. Laget trummar på i ligaspelet där man toppar tabellen efter elva omgångar. Men i Champions League har det varit kämpigt för holländarna. Man öppnade starkt mot Rangers och tog en komfortabel seger med 4–0 hemma i Amsterdam. Sedan, som vi alla vet, så åkte man på en sen förlust mot Liverpool i den andra omgången, vilket har följts upp av två rejäla bottennapp mot Napoli gånger två. Allt annat än seger imorgon betyder att Ajax får tacka för sig för denna gång.

Det är väldigt svårt att avgöra vad jag har för förväntningar på matchen. Det är en match som Liverpool ska vinna men det är som sagt ett ojämnt Liverpool vi har sett denna säsong så jag vågar såklart inte ta ut något i förskott. Sedan har jag väldigt svårt att se att Jürgen Klopp låter sitt lag vika ner sig i match som kan säkra avancemanget. Jag förväntar mig att Liverpool kommer att hålla mycket i bollen och att Ajax kommer ligga på kontring. I mötet i september såg spelet mycket bra ut och hade det inte varit för en storspelande Remko Pasveer i Ajax-målet hade det inte blivit lika jämnt. Det gäller att försvaret har ett extra öga på Brian Brobbey som stått för fyra mål på sina två senaste matcher. Jag räknar med att han startar även fast han fått rotera en del med Mohammed Kudus.

På skadefronten ser det något bättre ut för Liverpool än det gjorde i helgen. Ibrahima Konate, Darwin Nunez och Naby Keita skymtades alla på dagens träning. Däremot syntes inte Thiago till, som missade mötet mot Forest på grund av en öroninfektion. För Ajax del saknas Ahmetcan Kaplan och Mohammed Ihattaren samtidigt som Devyne Rensch och Kenneth Taylor är tveksamma till spel.

Vad? Ajax – Liverpool i omgång 5 av Champions Leagues gruppspel

Var? Johan Cruijff Arena

När? Onsdag, 21:00

Kanal? Cmore


 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2022-10-25 17:50:00
Author

Fler artiklar om Liverpool