Lagbanner
2020-08-29 17:30

Arsenal - Liverpool

Inför: Arsenal - Liverpool

Inför: Arsenal - Liverpool

Ligamästarna mot cupmästarna när Liverpool åker till huvudstaden för att ta sig an Mikel Artetas Arsenal i 2020 års upplaga av Community Shield. En match och titel som i sig inte brukar betyda särskilt mycket, men som ändå verkar som en bra värdemätare inför den annalkande ligapremiären.

Det är ett Arsenal på märkbar uppgång som kommer till mötet på Wembley. Detta efter den urstarka säsongsavslutningen under vilken man följde upp en imponerande 2-0-vinst mot Man City i FA-cupens semifinal, med en ännu starkare 2-1-viktoria mot stadsrivalen Chelsea i finalen. Segern mot de blå från den sydvästra delen av stan innebar klubbens fjortonde FA-cuptitel (flest i England) och är en starkt bidragande faktor till att deras nybakade manager Mikel Arteta kan gå in i den nya säsongen med ett så pass stort förtroende hos de annars så högljutt kritiska supportrarna. 

Tar vi en titt på transferfronten ser vi två nya namn i Gunners - ett för Premier League-ögon mindre känt i den 19-årige mittbacken William Saliba, och ett väldigt välkänt i Chelseas Willian som anslöt på fri transfer tidigare i sommar. Förstnämnde Saliba fick lite av en Naby Keïta-behandling då han faktiskt köptes för £27 miljoner redan förra sommaren - bara för att sedan direkt bli utlånad för ännu en säsong i franska Saint Etienne där han fortsatt att imponera sin låga ålder till trots. Men intressanta försvarstalanger och bosmanvärvningar i alla ära så har ändå den här sommarens transferfönster i mångt och mycket handlat om en enda sak för Arsenalsupportrarna - Pierre-Emerick Aubameyangs kontrakt. Gabonesens avtal löper ut nästa sommar och Arsenaltwitter har fullkomligt översvämmats av “Sign Da Ting”-uppmaningar till den vindsnabbe anfallaren. Något kontrakt är fortfarande inte påskrivet till dags dato, men av Aubas inte speciellt subtila hintar på sociala medier att döma lär ett sådant avtal inte vänta särskilt länge till. 


Fredrik Ljungberg - Arsenals på pappret största tapp den här transfersommaren. 

Vänder vi blickarna till ut-sidan finner vi snabbt att Arsenal har skonats från de stora spelarförlusterna. Ingen Nasri, van Persie eller Fabregas den här säsongen, inte. Men i och för sig är alla de försäljningarna nästan tio år gamla nu, vilket kanske säger en del om Arsenals stadiga nedgång de senaste åren. De allra största klubbarna tittar helt enkelt inte efter spelare i Arsenal längre. Nej, på spelarfronten intet nytt men på tränarbänken däremot, där har det hänt grejer. Där blev det för ett par veckor sedan klart att klubblegendaren Fredrik Ljungberg lämnar sin post som assisterande tränare bakom Mr. Arteta. Den bland de yngre förmågorna så uppskattade svensken lämnade till förmån för “nya utmaningar” och har så vitt jag vet ännu inte fått en ersättare. 

Då Londongänget bara hunnit med en träningsmatch (4-1 mot MK Dons i tisdags) och dessutom, i ren motsats mot Reds, behövde avsluta den föregående säsongen på maxvarv i och med cupfinalen, utgår jag ifrån att det är ett mer säsongsredo Liverpool som kommer att ta tag i taktpinnen från start på lördag. Det är trots allt ett Merseysidelag som fått varva upp med två genomkörare efter en synnerligen lugn säsongsavslutning och som kan komma till spel med en fullt ordinarie startelva. 

Vad? Arsenal - Liverpool i Community Shield

Var? Wembley Stadium, London

När? 17:30 på lördag

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay 


Källor: Forza, Talksport, Transfermarkt, Arsenals lagsida på SvenskaFans

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-08-28 15:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool