Lagbanner
Emirates Stadium, 2024-01-07 17:30

Arsenal - Liverpool

Inför: Arsenal – Liverpool

Under söndagen kliver Liverpool in i FA-cupen och börjar med tuffaste möjliga start då man gästar Arsenal på Emirates.

Det är två lag som möttes för inte allt för länge sedan. Dan före dopparedan välkomnade Liverpool det röda Londonlaget till Anfield, ett möte som slutade 1–1 och där hemmalaget var mest missnöjda med resultatet. Detta efter en utebliven straff efter en solklar hands på Martin Ödegaard, men framför allt Trent Alexander-Arnolds stora miss i den andra halvleken.

Liverpool har sedan dess tagit två segrar mot Burnley och Newcastle, då den senaste var bland det jävligaste man sett. 4–2 skrev sig slutresultatet, men Liverpool avslutade matchen med ett xG som aldrig tidigare nåtts (7,27) och om det är något man kunnat kritisera de röda för under säsongen, så är det effektiviteten framför mål. Diogo Jota är dock tillbaka efter skada och har redan visat på vilken effektiv spelare han är, och troligtvis lär han få sin första start efter skadan imorgon. Gissningsvis lär det vara en kraftigt roterad elva Jürgen Klopp ställer på banan imorgon och jag tror inte vi slår något nytt xG-rekord, så skärpan framför mål blir viktig.

Arsenal har tillskillnad från Liverpool haft det riktigt tungt efter mötet den 23:e, och förlorat två raka London-derbyn mot West Ham och Fulham. Mikel Artetas mannar upplever den första formsvackan för säsongen och har nog en stark vilja inom truppen att vända på det hela. Arteta lär likt Klopp också rotera en del i laget imorgon men jag tror det blir en mer ordinarie elva från spanjoren än från tysken. Jag tror Arsenal ser en god möjlighet att få med sig ett bra resultat mot ett roterat Liverpool, och på så sätt vända den negativa trenden.

När jag ändå tjatat om roterade elvor så kan jag lika gärna ge mig på ett försök till gissning av Liverpools startelva imorgon. Jag tror Caoimhin Kelleher får chansen mellan stolparna. Framför honom tror jag Conor Bradley får chansen på högerbacken, med Jarell Quansah och Ibrahima Konate i mittlåset. Vänsterbacken är riktigt svår att gissa, men jag säger att Owen Beck*, nyligen hemplockad från lån, får chansen från start. Som sexa tror jag Alexis Mac Allister startar med Ryan Gravenberch och Curtis Jones framför. Trion framme blir Cody Gakpo, Diogo Jota och Harvey Elliott. Återvänd gärna imorgon för att se hur grovt fel jag hade…

På Liverpools skadelista hittar vi Thiago, Stefan Bajcetic, Ben Doak, Joel Matip, Andy Robertson, Kostas Tsimikas och troligtvis också Domink Szoboszlai som skadad baksidan mot Newcastle. Mohamed Salah och Wataru Endo är och representerar sina länder i afrikanska samt asiatiska mästerskapen. Hos hemmalaget saknas Jurrien Timber, Fabio Vieira, Thomas Partey, och Oleksandr Zinchenko är osäker. Mohamed Elneny gör Salah sällskap med Egypten och Takehiro Tomiyasu gör Endo sällskap med Japan.

*Helt missat att Owen Beck inte kan spela på grund av avstängning, så då blir det kanske Joe Gomez till vänster ändå.

Vad? Arsenal – Liverpool i FA-cupens tredje omgång

Vart? Emirates Stadium

När? 17.30, söndag

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2024-01-06 16:29:00
Author

Fler artiklar om Liverpool