Lagbanner
Inför: Arsenal – Liverpool

Inför: Arsenal – Liverpool

Liverpool reser till London mitt i veckan för match mot Arsenal i ligaspelet.

Två matcher i veckan har varit normalläge för Liverpool den senaste tiden. På onsdagskvällen är det återigen dags för ligafotboll och en mycket betydelsefull match mot Arsenal på bortaplan. Innan vi går in på tabelläget och betydelsen av denna match tar vi en kort genomgång av respektive lag.

Gällande Liverpool så blev många av oss såklart oroliga i helgen då Mohamed Salah klev av matchen mot Brighton. En lättare fotskada var orsaken och ett slutgiltigt beslut om hans medverkan i onsdagens match kommer att tas efter att Salah testat sig på träning. Utöver detta är James Milner och Kostas Tsimikas sjuka och därav inte tillgängliga. Annars är alla tillgängliga och det finns som sagt en stor bredd i dagens trupp, vilket självklart behövs i perioder med många matcher som denna.

För motståndet denna gång står Londons största och mest framgångsrika fotbollsklubb, vilket självklart inte är någon lätt uppgift. Arsenal är inne i en bra period med flera raka vinster i ligaspelet och innehar den sista Champions League-platsen, dessutom med färre matcher spelade än närmast jagande lag. Senast slog man Leicester med 2-0 och formen är stark samtidigt som i princip hela truppen är skadefri. När andra lag underpresterar har Mikel Arteta i sin tur börjat få ut mer och mer av sitt spelarmaterial och efter många tunga år i ligaspelet ser Arsenal nu på allvar ut kunna ta sig tillbaka in i topp fyra.

Jag hoppas verkligen att The Gunners kniper fjärdeplatsen före det röda laget från Manchester, men just i denna match får de gärna förlora. Hade matchen spelats på Anfield hade jag inte alls varit orolig, Liverpool har fullständigt asfalterat Arsenal på hemmaplan i flera års tid. På bortaplan har det dock ofta sett annorlunda ut även om Liverpool ifjol vann med klara 3-0 i London.

Serieledande Manchester City tappade poäng här om dagen mot Crystal Palace, vilket såklart tänder ännu mera hopp hos Liverpool. Ska Jürgen Klopps gäng kunna utmana om ligatiteln har man dock inte råd med att själva gå på några minor. Sett till spelschemat så är det klar fördel för Manchester City. På pappret har de ljusblåa ett lättare schema kvar gentemot Liverpool som nu efter onsdagen inte längre kommer ha en match i handen. Personligen har jag dock i dagsläget fortfarande svårt att tro på en ligatitel för Liverpool, trots att avståndet krympt en del och att ett inbördes möte mellan topprivalerna också kommer att äga rum.

Jag minns säsongen 2008-09 då vi hela våren jagade och försökte komma ikapp, men ändå inte orkade hela vägen. Situationen nu påminner om den säsongen, bara att det nu är det andra laget från Manchester som vi jagar. Under våren 2009 var Arsenal ett av lagen som satte käppar i hjulen då Liverpool trots ett stort spelövertag tappade poäng i en galen match som slutade 4-4. Jag har en känsla av att även denna match kommer att spraka till rejält, hoppas bara att Liverpool lyckas bäst i de avgörande detaljerna och att Arsenal står för de avgörande misstagen. Tre poäng hade trots allt stärkt hoppet om något stort ytterligare en nivå.
 

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2022-03-15 15:10:00
Author

Fler artiklar om Liverpool