Lagbanner
Emirates Stadium, 2024-02-04 17:30

Arsenal - Liverpool

Inför Arsenal – Liverpool: Säsongens första Premier League-final?

Inför Arsenal – Liverpool: Säsongens första Premier League-final?

Premier League-matcherna avlöser varandra och efter storsegern mot Chelsea väntar ett ännu större prov. Liverpool reser denna gång ner till London för en tuff bortamatch mot Arsenal. Liverpoolredaktionen ger er allt ni behöver veta inför toppmötet.

Liverpool har bytt cupspel mot ligaspel och denna gång byter laget Londonlag och stad när Klopps mannar gästar Emirates och Arsenal.

För bortalaget fortsätter denna säsong att gå som på räls. Fyra titlar står fortfarande på spel med slutspel i FA-cupen och Europa League samt final i ligacupen, och nu är det dags för kanske hela säsongens första Premier League-final?

I Liverpools fem senaste matcher har laget besegrat Fulham över två matcher med totalt 3–2 innan laget besegrade Bournemouth i ligan med 4–0. Sedan var det dags för en ny cup och en ny storkross när Norwich skickades ut med huvudet före (5–2) i FA-cupen. I veckan var det återigen dags att spela i ligan och väl där blev matchen inte alls lika tuff som man på förhand förväntat sig. Chelsea kom inte alls upp i nivå och miljardmittfältet sprang runt som huvudlösa höns och Liverpool kunde bärga en ny kross efter 4–1 på Anfield. Nu väntar dock ett ännu större prov när Arsenal väntar på söndagen.

För Arsenal har spelschemat varit mindre intensivt. Liverpool har haft sju matcher 2024 medan Arsenal enbart har haft tre. De inledde med en förlust mot Liverpool i FA-cupen innan Crystal Palace krossades med 5–0 och Nottingham Forest besegrades med nöd och näppe efter att Arsenal nästan slarvat bort den totala kontrollen i matchens slutskede.

Lagen har stött på varandra två gånger denna säsongen. Dagen innan julafton i ligan på Anfield där Gabriel gav Arsenal en tidig ledning innan Salah fastställde slutresultatet 1–1 redan i den 29:e matchminuten. Sedan stötte de även på varandra, som tidigare nämnt i FA-cupen, i början av januari på Emirates när Kiwiors självmål och Díaz mål på tilläggstid skickade vidare Liverpool i FA-cupen.

Hemmalaget har ett par frånvarande spelare till morgondagen. Thomas Partey har drabbats av ett bakslag i sin rehab och missar morgondagens match tillsammans med Takehiro Tomiyasu som under gårdagen åkte ut Asiatiska mästerskapen med Japan. Arteta meddelade även att det är frågetecken på Fabio Vieira och Jurrien Timber som närmar sig en återkomst efter skadeuppehåll. Tillbaka i laget finns dock Mohamed Elneny efter Egyptens uttåg i Afrikanska mästerskapen.

I Liverpool är det fortsatt fler spelare som saknas. Tsimikas, Doak, Bajcetic och Matip är alla fortsatt långtidsskadade medan även Mohamed Salah missar matchen men nu är med och springer på träningsanläggningen. Wataru Endo åkte under gårdagen ut Asiatiska mästerskapen och missar även han matchen men lär vara på väg tillbaka till Liverpool. Två frågetecken finns istället på Darwin Núñez som sågs lämna matchen mot Chelsea med en stödsko, ett sent beslut lär tas där i hur mycket uruguayanen kan medverka. Ett frågetecken som däremot är närmare ett glädjebesked är att Thiago ÄNTLIGEN är tillbaka i full träning och kan komma att göra comeback i matchen mot Arsenal, dock skulle det nog i så fall handla om ett kortare inhopp efter flera månaders frånvaro.

Under lördagsmorgon, efter Klopps presskonferens, kom även uppgifter om att den formstarkaste spelaren Conor Bradleys pappa tragiskt avlidit efter en längre tids sjukdom. För mig känns det långsökt att den unga talangen kommer att vara involverad i morgondagens match efter familjetragedin.

Möjlig elva: Alisson – Trent Alexander-Arnold, Ibrahima Konaté, Virgil van Dijk, Joe Gomez – Dominik Szoboszlai – Alexis Mac Allister, Curtis JonesDiogo Jota, Cody Gakpo, Luis Díaz.
 

Vad? Arsenal – Liverpool i omgång 23 av Premier League.

Vart? Emirates Stadium.

När? 17:30, söndag 4/2.

Kanal? Viasat Sport Ultra/Viaplay eller via Sportcoms radiosändning.

Emrik Johansson@emrik_johansson2024-02-03 18:40:03
Author

Fler artiklar om Liverpool