Lagbanner
2020-10-04 20:15

Aston Villa - Liverpool

Inför: Aston Villa - Liverpool

Inför: Aston Villa - Liverpool

Det är två 100 %-iga lag i Premier League som ställs mot varandra på Villa Park på söndagskvällen.

Aston Villas ligapremiär borta mot Manchester City blev uppskjuten som följd av Citizens förlängda Europaspel och bra var nog det. Istället för att falla offer för de ljusblås brutala premiärfacit (tio raka segrar) fick man en lite mer bekväm start på säsongen med Sheffield United hemma på parken och Fulham borta. Villains tackade och tog emot och står efter två segrar på maximala sex poäng med en match mindre spelad. 

Dubbla trepoängare i ligan så här långt alltså, ändock kommer man senast, likt Liverpool, från ett nederlag i ligacupen. Detta mot Michael O'Neills Stoke City som åkte till Birmingham och återvände hem till keramikstaden med en 1-0-seger och avancemang till kvartsfinalspelet. En mycket blek och slätstruken insats från Villa som bytte ut hela startelvan från segern mot Fulham. 


Jack Grealish - Birminghamsonen som bär Villa på sina axlar. 

Till imorgon kväll ska dock Jack Grealish och Co. vara tillbaka i spel. Engelsmannen (som bara den senaste månaden både hunnit signera ett nytt långtidskontrakt med sitt hjärtas klubb och debutera för sin hjärnas landslag) leder styrkorna som den självklara stjärnan med nummer tio på ryggen och kommer att vara en spelare för LFC-försvaret att hålla extra bra koll på. Säsongslånet av Chelseas Ross Barkley är sannolikt ett drag för att ge nämnde Grealish lite avlastning men förväntas inte finnas med från start imorgon. 

I Liverpoollägret har i sin tur mycket av diskussionerna handlat om Thiago Alcanataras och Sadio Manés positiva coronatest. Senegalesen fick sitt besked så sent som i går kväll och givetvis finns det en överhängande risk att smittan har spridit sig till ännu fler spelare i truppen. 

Vi lämnar de tråkiga nyheterna därhän och konstaterar att Liverpool fortsatt är 100 %-iga i ligan. Förra helgens 3-1-seger hemma mot Arsenal var en 90 minuter lång walk in the park och tre matcher in på Premier League-säsongen kan ingen hävda annat än att Reds ser ut som det mest färdiga truppbygget. Thiago och Mané kommer naturligtvis att lämnas hemma, bra då att Jordan Henderson ser ut att kunna konkurrera om en startplats igen och att Diogo Jota såg så bra ut i torsdagens förlust mot Gunners. 

Vad? Aston Villa - Liverpool i Premier League

Var? Villa Park, Birmingham

När? 20.15, på söndag 

Kanal? Viasat Sport Premium



Källor: Aston Villas lagsida på SvenskaFans, transfermarkt, liverpoolfc.com

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-10-03 16:19:41
Author

Fler artiklar om Liverpool