Lagbanner
Inför: Aston Villa - Liverpool

Inför: Aston Villa - Liverpool

Efter lördagens 1-1-besvikelse mot Spurs åker Liverpool till Birmingham för att möta ett Aston Villa som kommit igen efter en lite tyngre period.

2-0-segern hemma mot Norwich City på valborg var Aston Villas första trepoängare sedan den 10 mars. Segern innebar att man klättrade över den klassiska 40 poänggränsen som brukar betyda säker mark och gav arbetsro till Steven Gerrard efter en pinne på fem matcher. 

Senast spann man vidare på segern mot Norwich med en bortaviktoria mot Burnley som kämpar för ett nytt kontrakt nere i botten. Liverpoolbekantingen Danny Ings, Emiliano Buendia och Ollie Watkins gjorde varsitt mål i en match där Villa visade klass och var numret större. 


 

Villa innan Gerrard
Matcher Vinster  Oavgjorda  Förluster Gjorda mål Insläppta mål  +/- Poäng Poängsnitt Tabellplacering
11 3 1 7 14 20 -6 10 0,9 16
 
Villa efter Gerrard
Matcher  Vinster  Oavgjorda  Förluster  Gjorda mål Insläppta mål +/- Poäng Poängsnitt Tabellplacering
23 10 3 10 34 27 7 33 1,4 11

Med fyra matcher kvar att spela ligger Aston Villa på en elfteplats med 43 inspelade poäng. Samma placering som man hamnade på förra året och det är väl någonstans där eller kanske lite högre upp man ska ligga. Efter den tuffa starten där Dean Smith fick sparken efter elva omgångar har man försökt bygga upp något nytt under Gerrard. Man har lyckats rädda upp den här säsongen och de kommer bli intressanta att följa till hösten. 

Jacob Ramsey, Kortney Hause och Leon Bailey missade alla matchen mot Burnley och av Gerrards citat från dagens presskonferens att döma verkar ingen av dem vara aktuell till morgondagens match. 


Liverpool lyckades hålla lugnet efter Villarreals chocköppning och vann till slut med 3-2. 

Liverpool inledde förra veckan med att åka till Spanien och vinna mot Villarreal i Champions League-semifinalens andra möte. Man kom till mötet med en 2-0-ledning som man tappade redan i den första halvleken men visade god “karaktär” på Brendan Rodgers-språk och vände och vann i andra. Nu väntar final i Paris mot Real Madrid den 28 maj. 

Trots den säkrade finalplatsen slutade veckan i moll. Spurs var på besök på Anfield och stod för en riktigt stark defensiv insats och höll Liverpool till 1-1 - de rödas andra poängtapp i ligan sedan den 2 januari. Manchester City krossade Newcastle United med 5-0 igår och nu när de bara har ligan att fokusera på talar typ allt för en ännu en ljusblå ligatitel senare i maj. 

På skadefronten verkar Roberto Firmino vara påväg tillbaka i spel. Brassen skadade foten i FA-cupsemin mot Manchester City och har missat de sex senaste matcherna. Han tränade med laget inför Spurs-matchen och kan möjligtvis vara redo för spel imorgon. 

Vad? Aston Villa - Liverpool (Premier League) 

Var? Villa Park, Birmingham 

När? 21.00, på tisdag 

Kanal? V Sport Premium/Viaplay

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2022-05-09 15:46:05
Author

Fler artiklar om Liverpool