Lagbanner
Gewiss Stadium, 2024-04-18 21:00

Atalanta - Liverpool

Inför: Atalanta – Liverpool

Inför: Atalanta – Liverpool

Liverpool står inför en till synes omöjlig uppgift då ett 0–3-underläge ska försöka vändas i Bergamo. Sjukare saker har hänt under Klopp-eran, men en nedåtgående formkurva talar för italienarna.

Det har snart gått en vecka sedan Liverpool stod för en av de sämsta insatserna sedan Jürgen Klopp kom till Liverpool. De röda var chanslösa hemma på Anfield och insatsen på läktaren var lika blek som spelet på planen. En riktig plattmatch som dessvärre följdes upp med ytterligare en hemmaförlust mot Crystal Palace, och Liverpool befinner sig på en plats man verkligen inte vill vara under denna period av säsongen.

För nu när allt ska avgöras har anfallarna glömt hur man gör mål och försvaret visat upp en total oförmåga att hålla nollan. Läget man har satt sig i gällande Europa League är alltså ett 0–3-underläge som på något vänster ska försöka vändas imorgon. Inte mycket talar för Liverpool, men som det står skrivet i ingressen, sjukare saker har hänt under de år som Klopp tränat laget.

Men för att vi ska få bevittna ytterligare en klassisk comeback, så är det två saker som inte stämt senaste veckan, som måste stämma imorgon. Som nämnt ovan så måste anfallarna vara hänsynslösa framför mål. Liverpool har under dessa tre plattmatcher förra veckan (Manchester United, Atalanta och Crystal Palace) avfyrat över 60 avslut totalt, men endast fått nätkänning två gånger. Det är under all kritik och ett av dessa mål var dessutom en straff. Mohamed Salah har inte hittat formen efter sin skada, och Darwin Nunez och Luis Diaz (framför allt den förstnämnda) har helt enkelt varit för dåliga framför mål. Därmed räknar jag med att minst en av Diogo Jota eller Cody Gakpo får en startplats imorgon.

Hittar anfallarna skärpan finns det en chans imorgon, men det krävs med största sannolikhet att det hålls tätt bakåt också. Liverpool har under hela säsongen haft en ovana att hamna i underläge för att sedan behöva trolla fram en vändning. Matcherna har inletts avslaget vilket många lag har utnyttjat. Om Liverpool ska ha en chans på semifinal så måste man vara påkopplade och inte släppa till något bakåt. Ett mål för Atalanta imorgon, framför allt om det kommer i ett tidigt skede likt många andra matcher, så tror jag inte de röda kommer kunna resa sig mentalt.

Ja, det känns som en smått hopplös uppgift som Klopps mannar står inför imorgon, men SJUKARE SAKER HAR HÄNT. Årens alla comebacks, Dortmund och inte minst Barcelona, väcker ett litet hopp inom en. Virgil van Dijk sa efter första mötet att det inte finns någon anledning att spela det andra mötet om det inte finns någon tro på att det är möjligt att gå vidare. Jag hoppas samtliga spelare som får minuter imorgon visar denna tro och ger sig själva möjligheten att plocka hem ytterligare en titel under Klopp.

Liverpool har förutom långtidsskadade Joel Matip och Thiago en ganska gles skadelista. Ben Doak dras ännu med en knäskada och Conor Bradley fick utgå med en vristskada mot Crystal Palace. I övrigt ska de andra spelarna finnas tillgängliga. Även Atalantas skadelista är relativt tom, med Giorgio Scalvini och Jose Palomino de enda som befinner sig på den.

Vad? Atalanta – Liverpool i det andra kvartsfinalmötet i Europa League

Vart? Stadio di Bergamo

När? Torsdag, 21.00

Kanal? Viaplay, TV6
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2024-04-17 19:23:00
Author

Fler artiklar om Liverpool