Lagbanner
Inför: Atlético Madrid – Liverpool

Inför: Atlético Madrid – Liverpool

Europamatcherna är tillbaka igen efter landslagspausen och för Liverpools del väntar en tuff uppgift i Madrid.

Det har gått mer än ett och ett halvt år sedan Liverpool senast spelade mot Atlético de Madrid. En match som många minns som den sista med fullsatta läktare innan pandemin kopplade sitt grepp över världen och fotbollen. Trots att Liverpool åkte ur i åttondelen den gången var det ett hemmalag som bars fram av ett kokande Anfield och som radade upp chanser. Där och då visste ingen att vi framöver skulle behöva vänja oss vid tomma läktare under lång tid. En katastrofal insats av reservmålvakten Adrián blev tyvärr avgörande den gången. Nu har Liverpool chans att ta revansch när man återigen ställs mot Diego Simeones mannar.

Lätt lär det sannerligen inte bli, även om Liverpool har fina minnen från Wanda Metropolitano där vi vann vår sjätte Europacup-buckla för två år sedan. Egentligen kan vi väl konstatera att det är en av säsongens svåraste matcher som väntar när Liverpool reser till den spanska huvudstaden. Atlético de Madrid har inte ens behövt spela någon match i helgen eftersom man lyckats få den framflyttad då man ville få hem sina sydamerikanska spelare i god tid från VM-kvalet (något Liverpool drabbades av). Senaste matchen man spelade var för en halv månad sedan då man komfortabelt besegrade ett svagt Barcelona. Trots att det stundtals sett ut att knacka lite i maskineriet så ligger madrassmakarna ändå bara tre poäng ifrån ligatoppen. I Champions League-gruppen innehar man andraplatsen bakom Liverpool. Fyra poäng har man samlat ihop efter efter att ha avgjort sent på tilläggstid borta mot Milan och innan dess spelat oavgjort hemma mot Porto.

Det är ett starkt Atlético de Madrid som lär komma till spel på tisdagskvällen. Man lider inte av jättemånga skador även om mittbacken José María Giménez uppges vara tveksam till spel. Marcos Llorente som också varit skadad väntas därmed kunna vara tillgänglig. Spelare för spelare är man fortsatt ett världslag. Man är regerande ligamästare med klasspelare på samtliga positioner. Precis som med Klopps Liverpool har det under åren talats en hel del om att Simeones gäng bör förnya sig. Man har plockat in någon spelare nu och då, men i stort så har man litat på kontinuiteten som redan finns i laget. Liverpool får försöka stå emot offensiven som bland annat innehåller namn som Luis Suárez, Antoine Griezmann och João Félix. På mittfältet springer fortsatt stenhårde lagkaptenen och garantin Koke fram. Han har numera sällskap av Rodrigo de Paul som anslöt i somras och som även ryktades till Liverpool, huruvida argentinaren kommer till start efter två tuffa landskamper återstår dock att se.

Om hemmalaget är starka så kan vi väl även konstatera att Liverpool är i hyfsat god form efter helgens utklassning av Watford. Klopps lag är fortsatt obesegrade på alla fronter och leder gruppen i Champions League. Brassarna Alisson och Fabinho som inte hann hem till matchen mot Watford har flygit direkt till Madrid där man väntar på sina lagkamrater. På skadefronten börjar det även ljusna då flera spelare som haft skavanker börjat bli återställda. Thiago är dock fortsatt skadad. Nästa match för Liverpool är först på söndag så vi lär nog få se en slagkraftig startelva då vi vid poäng kan skapa oss ett kanonläge inför gruppspelets andra halva.

Historiskt sett är det faktiskt så att Atlético de Madrid har ett litet övertag på Liverpool. Som tidigare nämnts så slog man ut Liverpool i åttondelen i Champions League våren 2020. De rödvitrandiga gick även segrande ur semifinalen i Europa League 2010. Senast lagen möttes i Champions Leagues gruppspel var hösten 2008 då bägge matcherna slutade 1-1. Dagens kuggfråga: Vem gjorde Liverpools mål senast vi mötte Atlético de Madrid i gruppspelet på bortaplan hösten 2008?

Vad? Atlético de Madrid – Liverpool, omgång 3 i gruppspelet av Champions League

Plats? Wanda Metropolitano

När? Tisdag 21:00

Kanal? C MORE

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2021-10-18 13:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool