Lagbanner
Vitality Stadium, 2024-01-21 17:30

Bournemouth - Liverpool

Inför: Bournemouth vs Liverpool
Liverpool beger sig mot sydkusten för en tuff bortamatch mot succélaget Bournemouth.

Inför: Bournemouth vs Liverpool

Det är återigen dags för match efter ett kortare vinteruppehåll. Liverpool beger sig mot sydkusten för att ta sig an Bournemouth på bortaplan. Med ett flertal indisponibla nyckelspelare blir det en lurig match och ett potentiellt bananskal för de röda.

Det har gått nästan två veckor sedan Liverpool spelade match, då var det den första av de två semifinalmatcherna i ligacupen som stod på agendan. Imorgon är det istället en ligamatch som ska spelas. Bournemouth som varit en av hela ligans största positiva överraskningar står för motståndet. ”The Cherries” som faktiskt vunnit fem av de sex senaste matcherna placerar sig på en tolfte plats i tabellen och tränaren Andoni Iraola har hyllats stort för överprestationen. I laget finns bland annat Liverpool-beaktningen, Dominik Solanke som redan gjort imponerande tolv mål.

I somras valde klubbledningen i Bournemouth att agera offensivt. De sparkade Gary O'Neil som räddat klubben från nedgradering och gjort ett strålande jobb utifrån föreutsättningarna. In kom istället Andoni Iraola och det är ingen överdrift att där och då påstå att det var ett märkligt beslut av klubben. Men drygt ett halvår senare har de flesta tvivlare blivit tystade. Med spanjoren vid rodret har laget fått en tydlig identitet och en vägvinnande spelfilosofi har implementerats. På söndag får Liverpool se upp för Bournemouths luriga offensiva spelare i allmänhet och Dominik Solanke i synnerhet.

Liverpool har en hel del avbräck inför matchen. Mohamed Salah och Wataru Endo är på mästerskap med respektive landslag och kommer inte kunna delta. Utöver de finns det även flera spelare med skadebekymmer. I försvarslinjen förväntas inte Trent Alexander-Arnold vara redo att spela, samtidigt som Joel Matip, Andrew Robertson och Kostas Tsimikas är skadade sedan tidigare. Mittfältet ser i Endos frånvaro tunt ut och ingen av Szoboszlai, Thiago och Bajcetic förväntas heller vara tillgängliga. I fronttrion ser det relativt ljust ut till skillnad från de andra lagdelarna. Men med Mohamed Salah borta känns det inte riktigt lika spetsigt ut.  

Trots det bisarra skadeläget känns det som att Klopp kan mönstra ett slagkraftigt lag. Startelvan tar i princip ut sig själv men där finns en del val för tysken att göra. Det blir intressant om Klopp väljer att ge Harvey Elliott eller Ryan Gravenberch chansen på mittfältet. I Salahs frånvaro blir det även spännande att se hur Klopp formerar offensiven. Det finns en hel del olika lösningar och vem som ska spela till höger i anfallet känns oklart. Det vore inte helt otänkbart att spela alla fyra offensiva alternativ med en droppande Gakpo i en avancerad mittfältsroll. Med alla skador och mot ett tufft motstånd krävs det att laget är redo för en rejäl kamp, för det kommer inte bli en promenad i parken. Vi får hoppas att laget har vilat sig i form snarare än att de är segstartade efter ledigheten.


Förväntad startelva: Alisson, Bradley, Konaté, Van Dijk, Gomez, Mac Allister, Elliott, Jones, Jota, Núñez, Diaz.

Vad? Bournemouth – Liverpool i omgång 21 i Premier League.

Vart? Vitality Stadium.

När?  17.30, söndag.

Kanal? Viaplay.
 

Johan Olsson2024-01-19 13:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool