Lagbanner
The Amex, 2022-03-12 13:30

Brighton - Liverpool

Inför: Brighton & Hove Albion - Liverpool

Inför: Brighton & Hove Albion - Liverpool

Mer Premier League-fotboll står på agendan. Liverpool reser ner till sydkusten för ett möte med Graham Potters Brighton. Som vanligt är det endast tre poäng som gäller om titelhoppet ska leva vidare.

Av någon anledning känner jag alltid ett vemod när det nalkas bortamatch mot Brighton. Vad det grundar sig i kan jag inte sätta fingret på, då det statistiskt sett ser bra ut för de röda. I alla fall om man ser till det totala. Kollar man däremot på den närmaste tiden så har faktiskt Brighton tre raka matcher utan nederlag mot Liverpool. Så sent som i oktober hämtade man upp 2–0 till 2–2 på Anfield. Och bortser man från Liverpools ”välkomna till Premier League”-resultat säsongen 17/18 (4–0 och 1–5), så har det varit jämna matcher mellan lagen, både spel- och resultatmässigt.

Kanske känner jag mig också lite extra nervös inför morgondagen då de senaste två matcherna mot West Ham och Inter i Champions League, har varit ganska jobbiga att kolla på. Mötet mot Inter i tisdags blev onödigt spännande. Försvaret såg bra ut och målet Alisson får släppa förbi sig går inte att skuldsätta någon för. Däremot ville inte bollen in framåt i stället. Mohamed Salah träffade virket inte bara en, utan två gånger. Luis Diaz blev i sista sekund nekad sitt första Champions League mål i rött. Bollen ville bara inte in, något som annars varit väldigt självklart under säsongen, Liverpool gör mål. Men trots torsk blev det i alla fall avancemang till kvartsfinal.

West Ham-matchen var jobbig att bevittna av andra anledningar. Sadio Mané styrde in 1–0 efter en halvtimme, men anfallet över hela matchen kändes trubbigt. Samtidigt åt andra hållet är det ganska häpnadsväckande att Alisson fick behålla sitt rena lakan. West Ham brände flertalet stora chanser och är nog besvikna att man fick resa hem till London med noll poäng. MEN, för Liverpools del blev det ytterligare tre poäng. Visst är det starkt att vinna när spelet svajar, och avancera till Champions League-kvartsfinal trots förlust, men jag tycker inte det känts bra de senaste matcherna. Det är bara två matcher och jag är onödigt orolig? Förmodligen.

Brighton-supportrarna har nog mer rätt att känna oro. Laget har förlorat fyra raka matcher i ligaspelet, och har bara en seger på sina åtta senaste. Man inledde säsongen tillräckligt starkt för att det ska vara något snack om bottenstrid och Potters mannar kommer sluta i ingenmansland. Sett till lagets inledning, lite av en besvikelse. Sett till lagets storlek och förutsättningar, klart godkänt. Och även fast det inte finns resultat som kan bevisa det, så har Brighton tendensen att göra det svårt för många lag och är många gånger svårslagna. Att fiskmåsarna spelat oavgjort hela tolv gånger talar ändå sitt tydliga språk, man slår inte Brighton utan en kamp.

Jürgen Klopp har sett till skador en hel trupp till sitt förfogande, då Roberto Firmino återigen är skadefri. Tysken berättade dock under dagens presskonferens att det finns färska fall av Covid-19 bland spelare och personal. Vem eller hur många det rör sig om gick han inte in på, så det återstår att se om det är något som kommer påverka en eventuell startelva. Hos hemmalaget är det mittbacken Adam Webster som lyser med den största skadefrånvaron. Engelsmannen har varit given i Brightons försvar och gjort det väldigt bra, men har missat de senaste matcherna med en ljumskada.

Vad? Brighton & Hove Albion – Liverpool i Premier League

Plats? Amex Stadium

När? 13:30, lördag

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2022-03-11 18:55:00
Author

Fler artiklar om Liverpool