Lagbanner
Turf Moor, 2022-02-13 15:00

Burnley - Liverpool

Inför: Burnley - Liverpool

Inför: Burnley - Liverpool

Liverpool åker till tabelljumbon Burnley och Turf Moor för söndagens eftermiddagsmatch i Premier League.

Tabelljumbo, ja. Burnley har inte haft någon rolig säsong. Med bara en vinst och hela elva oavgjorda har den snarare varit väldigt frustrerande för Lancashire-laget. Trots att bottenkonkurrenterna nästan har dubbelt så många förluster (i en fortfarande något haltande tabell ska sägas) ligger man sist och för att klättra krävs det att man börjar vinna snart. 

Burnley kommer med tre raka kryss i ryggen. Senast höll man Manchester United till 1-1 hemma på Turf Moor, innan dess spelade man mållöst med bottenrivalen Watford och innan dess gjorde man detsamma mot Arsenal på Emirates. Tre matcher som är ganska talande för Burnleys hela säsong; man är svårslagna men har svårt att få in bollen och avgöra matcherna. 

The Clarets kommer definitivt till matchen utan Johann Gudmundsson och Matej Vydra. Charlie Taylor är ett frågetecken. På det positiva hoppas Sean Dyche att Ashley Barnes (som kom in i slutminuterna mot United) kommer att kunna spela mer imorgon. Vidare förväntas Maxwel Cornet vara tillbaka. 

Liverpool stod för en bra insats mot Leicester i veckan. Defensivt höll man rävarna till endast ett skott på mål och offensivt bjöd man stundtals på riktigt underhållande fotboll. Speciellt i andra där nyförvärvet Luís Diaz hade ett finger med i det mesta, Harvey Elliott kom in på mitten och Mo Salah återvände i spel efter att ha missat en månad med spel i landslaget. 

Jordan Henderson (ryggskada), Divock Origi (knäskada) och Joe Gomez (covid) missade alla torsdagens match men kommer att vara tillgängliga imorgon. Vidare får Klopp tillbaka Sadio Mané som också missade Leicester-mötet. Yttern var då och firade Senegals seger i afrikanska mästerskapen men är tillbaka nu och är redo för spel. En startplats är nog inte att vänta, ett inhopp känns mer rimligt såhär tätt inpå. 

Vad? Burnley - Liverpool i Premier Leagues 25:e omgång

Var? Turf Moor, Burnley

När? 15.00, på lördag 

Kanal? V Sport Premium/Viaplay

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2022-02-12 17:06:44
Author

Fler artiklar om Liverpool