Lagbanner
Inför: Burnley - Liverpool

Inför: Burnley - Liverpool

Jürgen Klopp ser onsdagens match som en semifinal.

Efter att gång på gång konstaterat att säsongen är över så är det ofattbart nog dags för ytterligare en match där Liverpool faktiskt kan påverka sin säsong. Nu när april har blivit maj finns det dock inga livlinor kvar och allt annat än tre poäng i samtliga matcher är nog ett måste. I söndags bevittnade vi något spektakulärt då målvakten Alisson nickade in segermålet mot West Bromwich i grevens tid. För att det målet och den sagan ska få ett lyckligt slut så behöver dock Liverpool göra jobbet i de två sista omgångarna. Säsongen avslutas nu på söndag och då är det enormt viktigt att Liverpool har med sig tre poäng från onsdagskvällens möte med Burnley.

Det var just Burnley som i januari satte stopp för Liverpools evighetslånga förlustfria svit i ligaspelet på Anfield. En match där Liverpool dominerade fullständigt men ändå föll med uddamålet. Vintern och våren har därefter varit en oerhört tung period och alla förluster har försatt laget i situationen vi nu befinner oss i. Om West Bromwich är ett jobbigt lag att möta kan man väl lugnt konstatera att Burnley är av samma skrot och korn. Laget parkerar på femtonde plats i tabellen och har inget att spela för längre. Senaste matcherna har man blandat och gett med varannan förlust och varannan vinst, allra senast föll man med 0-4 mot Leeds.

I mötet lagen emellan i vintras storspelade målvakten Nick Pope. Att få in bollen bakom honom och det hårt jobbande försvaret blir en mycket svår utmaning på onsdag. Burnley på Turf Moor har på senare år blivit lite av det nya ”a cold night in Stoke”, men synar man den myten utifrån Liverpools synvinkel kan vi konstatera att de tre senaste säsongerna har inneburit idel bortasegrar. Visst satt det långt inne säsongen 2017-18 när Ragnar Klavan avgjorde på tilläggstid, men de två senaste säsongerna har Liverpool faktiskt gjort tre mål i bägge mötena på Turf Moor.

Tabelläget med två omgångar kvar innebär att Liverpool befinner sig en poäng ifrån fjärdeplatsen. Resultatet i matchen mellan Chelsea och Leicester ikväll påverkar givetvis situationen, men för Liverpools del spelar det ingen roll ifall man inte själva tar tre poäng. Nu kommer det dessutom att vara publik inne på arenan och Jürgen Klopp ser denna match som en semifinal, där en eventuell final väntar på söndag. Klopp är även inne på att det vore en makalös bedrift ifall Liverpool efter denna säsong och allt som varit skulle nå en plats bland topp fyra.

Utöver de långtidsskadade spelarna så kom i söndags beskedet att Diogo Jota också missar återstående matcher av säsongen. Ozan Kabak är även han skadad och kommer heller inte att spela mer. James Milner och Alex Oxlade-Chamberlain sägs dock kunna vara återställda till onsdagens match. Milner med sin rutin hade nog varit värdefull att ha på planen i denna situation och är han redo lär vi nog se honom få en del speltid. Det som oroar allra mest är såklart mittbackssituationen och hur dessa ska hantera Burnleys långbollar. Nu hänger det verkligen på resten av laget att skydda mittbackarna och jobba tillsammans. Vi är nog många supportrar som är nervösa just nu och vi får hoppas att de högre makter som hjälpte Alisson i söndags är med oss även imorgon.


Vad? Burnley – Liverpool, omgång 37 i Premier League

Var? Turf Moor

När? Onsdag 19.5, 21:15

Kanal? V Sport Premium, V Sport Ultra HD, Viaplay

Källor: Liverpool Echo, Liverpoolfc.com

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2021-05-18 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool