Lagbanner
Stamford Bridge, 2022-01-02 17:30

Chelsea - Liverpool

Inför: Chelsea - Liverpool

Inför: Chelsea - Liverpool

Liverpool reser till London i hopp om att ta sig in på vinnarspåret igen. På andra sidan står ett Chelsea som även de är sugna på att ta en trea efter det sena poängtappet mot Brighton i veckan.

Det är två lag som kommer från insatser som gjort fansen besvikna. Chelsea gästades av Brighton och de blåklädda tog ledningen i den första halvleken genom Romelu Lukaku som var tillbaka i startelvan igen för första gången i ligaspelet efter sin skadefrånvaro. Målet såg länge ut att bli segermålet i matchen trots att Brighton låg på och skapade en hel del farliga målchanser. Till sist skulle man få det sista ordet då Danny Welbeck nådde högst på ett inlägg från Marc Cucurella. 1–1 skrevs sig slutresultatet och det går att argumentera för att det var rättvist. Nämnvärt är också att Reece James tvingades lämna planen redan i första halvlek på grund av skada. Ytterbacken som varit en av Chelseas bästa spelare under säsongen verkar ha åkt på en hamstringskada och kommer med säkerhet missa mötet mot Liverpool imorgon.

Något annat som kretsar kring Chelsea just nu är en intervju med Romelu Lukaku. I intervjun, som gjordes med Sky Sports, så berättar Lukaku om sin nuvarande situation i London-laget samt sin tid i Inter. Belgaren är öppen med att han inte är helt nöjd med sin situation och med tränare Thomas Tüchel då han tycker att tysken inte fått till ett taktiskt spel som passar Lukakus spelstil. Han berättar även att han inte hade flyttat till Chelsea om Inter hade gått med på hans kontraktskrav, något man får se som lite kontroversiellt. Tüchel har även bemöt uttalandena och har sagt att han inte tycker det är bra att Lukaku går ut öppet med detta, då det hamnar onödigt fokus på klubben. Med andra ord är det inte total harmoni i klubben vad det verkar för tillfället.

Liverpool har inga kontroverser i media i alla fall, men däremot såg det långt ifrån felfritt ut på planen mot Leicester i tisdags. Mohamed Salah brände en straff och resterande lagkamrater hade svårt att pricka mål. Att man inte lyckas göra mål mot ett lag som helt saknade mittbackar och som släppte in sex mot Manchester City bara ett par dagar innan, är under all kritik. Ska man kamma hem full pott på Stamford Bridge krävs en helt annan skärpa i avsluten och att man tar tag i mittfältet.

Det finns även en del frågetecken kring skadeläget i Liverpool just nu. Divock Origi har efter sina succématcher mot Wolves och Milan inte funnits med i truppen. Även våran egen Carabao Cup-skyttekung Takumi Minamino fanns inte med i truppen mot Leicester senast och Klopp säger att han inte lär spela imorgon. Nyligen covid-tillfrisknande Thiago verkar även han lyckats dra på sig en muskelskada och kommer inte spela mot Chelsea. Uppepå skadorna så har Klopp fått covid och kommer inte finnas med vid sidlinjen så assisterande Pep Lijnders kommer leda laget i stället. Tre spelare har också bekräftats ha covid men vilka dessa spelare är vet man inte. Andy Robertson är avstängd och kommer missa matchen.

Som jag nämnde tidigare kommer Reece James missa matchen för hemmalaget. Hans ytterbackskollega Ben Chilwell har tagit beslutet att operera sitt skadade knä och kommer missa resten av säsongen. Thiago Silva utgick skadad i matchen mot Aston Villa och kommer inte vara tillgänglig imorgon, och hans vikarie Anders Christensen klev även han av skadad i halvtid mot Brighton. Utöver alla försvarsskador så är det frågetecken kring Ruben Loftus-Cheek samt Timo Werner.

Vad? Chelsea – Liverpool i Premier League

Var? Stamford Bridge

När? 17:30, på söndag

Kanal? Viasat Sport Premium7Viaplay
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2022-01-01 19:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool