Lagbanner
Inför: Chelsea - Liverpool

Inför: Chelsea - Liverpool

Imorgon har Liverpool chansen att plocka hem säsongens andra titel då det äntligen är dags för final i FA-cupen. Morgondagens motståndare är densamma som i ligacupfinalen, nämligen Chelsea.

Även om hoppet är det sista som överger en så ser Premier League avgjord ut, men Liverpool har som alla vet fortfarande två titlar att spela om.

Den första avgörs imorgon då Liverpool och Chelsea återigen gör upp om en inhemsk cuptitel på Wembley, alltså blir det både en repris på ligacupfinalen från i år men även på FA-cupfinalen från 2012 som Chelsea vann med 2-1 efter mål av Ramires och Didier Drogba(Liverpools reducering i den matchen gjordes av Andy Carroll). 

Liverpool kommer senast från en tuff seger mot Aston Villa i tisdags då man vände och vann med 2-1 efter mål av Joel Matip och Sadio Mane.

Chelsea tog en bekvämare seger mot Leeds på Elland Road i onsdags då man vann med 3-0 efter mål av Mason Mount, Christian Pulisic och Romelu Lukaku. Trots två rätt olika matchbilder i veckan så ser både Jurgen Klopp och Thomas Tuchel ut att ha ett liknande problem inför morgondagens batalj.

Frågetecknet i Liverpool är såklart Fabinho, som tvingades kliva av mot Aston Villa. Brasilianaren kommer missa morgondagens final, men Klopp har i dag sagt att han kommer vara tillbaka till Champions League-finalen mot Real Madrid.
I Chelsea är det osäkert ifall Mateo Kovacic är spelklar efter att ha tvingats av mot Leeds. Kroaten har inte räknats bort helt, men inget är bekräftat. Tuchel sa i dag att läkarteamet gett grönt ljus för mittfältaren att testa. Mot Leeds saknades även N’golo Kante, Ben Chilwell och Callum Hodson-Odoi. 

Efter segern mot Leeds ser Chelsea ut att ha säkrat tredjeplatsen i ligan(även om Arsenal rent teoretiskt kan gå om), vilket borde innebära att säsongen i stort sätt avgörs för Chelsea imorgon. För även om supportrarna säkerligen hoppats på mer efter förra årets Champions League-titel, så vill man nog hemskt gärna plocka den här titeln.

I övrigt har det snackats en hel del om Inters Ivan Perisic till Chelsea. Enligt flertalet källor har 33-åringen, vars kontrakt med Inter går ut i sommar, bestämt sig för att lämna Italien för England.
Självklart kommer Liverpool att göra allt för att stå som segrare på Wembley igen, samtidigt som jag tror att en del blickar redan börjat riktas mot final i Paris.

I ligan har det blivit kryss gånger två i år när lagen ställts mot varandra. Värt att notera ur ett Liverpool-perspektiv är att Thiago Alcantara totalt bara spelat 15 minuter mot Chelsea i år, trots att man mött dem tre gånger.
Imorgon får vi se om spanjoren blir den avgörande faktorn då Liverpool har chansen att knipa säsongens andra titel och sin totalt åttonde FA-cuptitel.

Vad? Chelsea - Liverpool (Final i FA-cupen) 
Var? Wembley Stadium, London
När? Lördag 17:45
Kanal? V Sport Premium/Viaplay

Rasmus Hjortling Olofsson2022-05-13 16:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool