Lagbanner
Selhurst Park, 2020-12-19 13:30

Crystal Palace - Liverpool

Inför: Crystal Palace - Liverpool

Inför: Crystal Palace - Liverpool

Efter veckans urladdning i seriefinalen mot Tottenham åker Liverpool till London för att ta sig an Crystal Palace.

Den senaste matchen mot Roy Hodgsons gäng slutade med en stabil fyramålsseger för The Reds. Palace har varit en favoritmotståndare för Liverpool de senaste åren, som vunnit sju raka matcher mot motståndarlaget.

Liverpool

The Reds är återigen ensamma serieledare. Insatsen mot Tottenham var magnifik och trots vissa klagomål från en viss portugis var det en rättvis seger. Nu återstår det att se om onsdagens match sitter kvar i benen eller om laget kan fortsätta på vinnarspåret.

Liverpool har övertygat på Anfield, men bortaspelet fortsätter att spöka. Endast sju poäng har inkasserats på bortaplan. Fyra av sex matcher har slutat oavgjort när Liverpool befunnit sig på resande fot. Än så länge är det ett vinnande koncept att vinna på hemmaplan och att kryssa på bortaplan, men i längden är det en formalia som är riskabel. Framförallt om konkurrenterna börjar vinna fler matcher. Följaktligen skulle en bortavinst mot Palace smaka mumma.

Truppläget är nästintill oförändrat bortsett från att Joel Matip återigen är aktuell för spel efter sin skadefrånvaro. Han tränade med laget i veckan, men frågan är om Klopp väljer att slänga in honom i hetluften direkt. Andra glädjande nyheter är att Thiago, Milner och Shaqiri snart kan vara tillbaka. Klopp bekräftade att samtliga förväntas återvända till träningsplanen nästa vecka.

Rotation eller samma startelva?

Säsongens upplaga av Premier League innehåller ett tufft spelschema. Morgondagens match blir den tredje på sju dagar för Liverpool. Det är därför inte förvånande om Klopp väljer att förändra startelvan en aning. Spelare som Naby Keita, Takumi Minamino och Alex Oxlade-Chamberlain kan få chansen.

Dock får laget ett välförtjänt ”uppehåll” efter matchen. En veckas ledighet innan nästa match den 27 december mot West Bromwich. Med det i åtanke kan Klopp välja att inte ändra på ett vinnande koncept och ställa upp med samma startelva som senast.

Crystal Palace

Den före detta Liverpoolspelaren Christian Benteke var i fokus när Palace kryssade mot West Ham i onsdags. Belgaren noterades för ett mål, men lyckades även med bedriften att bli utvisad. Det röda kortet innebär att han är avstängd och missar matchen mot sin före detta klubb.

Trots avsaknaden av Benteke finns det gott om offensiv kvalité i truppen. Potentiella ersättare till Benteke är Jordan Ayew eller Michy Batshuayi, som båda är etablerade Premier League-spelare. Dessutom huserar Wilfried Zaha och Eberichi Eze i de främre leden. Två fysiska spelare som är vassa i kontringsspelet och kan straffa samtliga lag i ligan.

Än så länge har Palace samlat ihop 18 poäng i ligaspelet och är placerade på plats tolv i tabellen. Bra insatser har varvats med sämre, men klubben ser ut att bli ett stabilt mittenlag när säsongen summeras.

En stor del av lagets framgång beror på nämnda Wilfried Zaha. Den finurlige yttern ligger bakom mycket av Palaces offensiva spel. Hittills har han noterats för sju mål och två assist i ligaspelet. En spelare att hålla koll på.

Vad? Crystal Palace - Liverpool

Var? Selhurst Park, London

När? 13.30, lördag

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay 



 

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2020-12-18 15:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool