Lagbanner
Selhurst Park, 2022-01-23 15:00

Crystal Palace - Liverpool

Inför: Crystal Palace - Liverpool

Inför: Crystal Palace - Liverpool

Liverpool reser till London för att gästa Crystal Palace. Efter senaste vinsten mot Brentford hoppas ”The Reds” på att kunna bygga vidare på segern och plocka ytterligare en trepoängare.

Crystal Palace har under Patrick Vieira visat glimtar av en välspelad fotboll. Spelare som Connor Gallgher och Odsonne Edouard har imponerat under fransmannens ledning. Det som dock varit lagets stora problem är att man har haft svårt med jämnheten och att förvandla oavgjorda resultat till vinster. I flertalet matcher har man släppt in sena mål som inneburit tappade poäng, däribland lagets senaste match då man tappade poäng mot Brighton efter att ha släppt in ett kvitteringsmål med mindre än fem minuter kvar av matchen. Trots dessa poängtapp så hittar vi Crystal Palace på en elfteplats i Premier League vilket är klart godkänt.

Liverpool kommer närmast från en semifinal-vinst mot Arsenal i Carabao Cup. Diogo Jota stod för båda målen i 2–0-segern och nu väntar en final mot Chelsea på Wembley den 27 februari. Förutom Jotas briljans offensivt så såg Liverpool väldigt bra ut defensivt sett genom hela matchen. Förutom att Alexandre Lacazette hade en frispark som Caoimhin Kelleher tippade i ribban så lyckades inte Arsenal skapa några farliga målchanser. En stabil och solid defensiv har inte alltid varit en självklarhet för Liverpool denna säsong så jag hoppas att Virgil van Dijk och kompani tar med sig denna insatts och bygger vidare på den.

Höstens möte mellan lagen slöt i en bekväm 3–0-seger i Liverpoolfavör. Den stora skillnaden ifrån det mötet är att samtliga målskyttar har avancerat i Afrikanska mästerskapen och kommer inte vara tillgängliga för Liverpool. Förutom de afrikanska spelarna så lär Liverpool även vara fortsatt utan Thiago som fortfarande kämpar med en muskelskada. Även Divock Origi och Alex Oxlade-Chamberlain är tveksamma då ingen av de två spelarna var tillgängliga mot Arsenal. Något positivt skademässigt sett ifrån veckan är att Harvey Elliott är tillbaka i lagträning. Det lär dock dröja innan den unga engelsmannen kommer till spel då huvudfokus kommer ligga på att komma i form igen.

Även Crystal Palace har spelare iväg på Afrikanska mästerskapen i from av Cheikhou Kouyate och Wilfried Zaha. Förutom dessa två saknas även James McArthur samt James Tomkins som dras med skador.

Spelar bara Liverpool hälften så bra som man gjorde förra säsongen på Selhurst Park då man vann med hela 7–0, så borde det bli ytterligare en bekväm seger för Jürgen Klopps mannar. Men det gäller att man höjer sig spelmässigt från förra helgens ligamatch mot Brentford. För även om matchen till slut slöt med en stabil 3-0-viktoria så såg det stundvis svagt ut spelmässigt. Det är viktigt att samtliga spelare är påkopplade från start och att skärpan finns framför mål så ska det bli ytterligare tre poäng in på kontot.

Vad? Crystal Palace – Liverpool i omgång 23 av Premier League

Var? Selhurst Park

När? 15:00, söndag

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2022-01-22 15:12:00
Author

Fler artiklar om Liverpool