Lagbanner
Anfield, 2024-04-14 15:00

Liverpool - Crystal Palace

Inför Crystal Palace – Liverpool: ”Flashbacks från 2014”

Inför Crystal Palace – Liverpool: ”Flashbacks från 2014”

Liverpool befinner sig I en formsvacka som kan komma att bli helt avgörande. Tajmingen på året är sämsta möjliga och på en månad har känslan gått från en realistisk chans på fyra titlar till att vi håller på att spela oss bort från allt. Liverpoolredaktionen ger er allt inför Crystal Palace borta som ger obehagliga flashbacks från 2014.

Säsongen 2023/24 och Klopps sista år hänger på en skör tråd. Det som skulle bli en magisk avslutning på en era håller på att bli en dyster sådan. Uttåg i FA-cupen mot Manchester United, tappad serieledning efter kryss mot samma motstånd och 0–3 i baken på hemmaplan mot Atalanta i Europa League har tagit förhoppningarna om ett sagoslut och förvandlat dessa till en potentiell mardröm. Under söndagen väntar Crystal Palace och allt annat en tre poäng i denna match kommer troligtvis ha en lika dyster utgång som samma möte för 10 år sedan.

Crystal Palace har haft en något tuffare säsong än förväntat, och detta troligtvis på grund av att stjärnorna som Ebrechi Eze och Michael Olise missat sin beskärda del av matcher. Laget har däremot ryckt upp sig något efter att Roy Hodgson fick lämna laget i mitten av februari. In kom Oliver Glasner däremot har morgondagens hemmalag haft svårt att knyta ihop säcken och ta med sig tre poängare, på den nya managerns sex matcher vid rodret har det blivit en seger, två kryss och tre förluster men där två av förlusterna varit mot Tottenham och Manchester City som får ses som acceptabla.

Liverpool däremot befinner sig kanske i säsongens sämsta period. Efter landslagsuppehållet har spelet och offensiven inte alls klickat och trots att det inleddes med två segrar har sedan dess ett poängtapp mot Manchester United och en storförlust hemma mot Atalanta i Europa League passerat. Laget befinner sig i ett kritiskt läge för säsongen och nu gäller det nog att gå rent i ligan om det ska bli några fler framgångar att fira.

Båda lagen har varit drabbade av många, och kännbara skador, men båda lagens situation börjar även ljusna. I Crystal Palace saknas Sam Johnstone, Cheick Doucoure, Marc Guehi, Chris Richards, Matheus Franca, Nathan Ferguson, Jersuan Rak-Sakyi och Rob Holding. Däremot verkar Michael Olise vara redo att kunna starta efter att ha hoppat in mot Manchester City I den senaste matchen, även Jairo Riedewald är en spelare som ser ut att kunna vara aktuell för hemmalaget under söndagen.

För Liverpool börjar det också ljusna. Ben Doak, Joel Matip och Thiago saknas fortfarande men i Europamatchen mot Atalanta fanns kvartetten med Alisson, Trent Alexander-Arnold, Stefan Bajcetic och Diogo Jota på bänken. Den sistanämnda gjorde också ett kort, men intensivt inhopp. Fjolårets kanske bästa spelare i Stefan Bajcetic gjorde även sin debut under fredagen när Liverpools U21 åkte till Old Trafford och besegrade Manchester Uniteds motsvarighet med 3–0, en match där en viss Jayden Danns briljerade med ett vackert förarbete till 1–0 och sedan själv klackade in 3–0-målet (förtjänas att googla upp).

Förväntad laguppställning: Kelleher – Bradley, Quansah, van Dijk, Robertson – Szoboszlai, Endo, Mac Allister – Salah, Jota, Díaz.

Vad? Crystal Palace – Liverpool i Premier Leagues 32:a omgång.

Vart? Selhurst Park.

När? 15:00, söndag den 14:e April.

Kanal? Viasat Premium, Viasat Ultra och Viaplay.
 

Emrik Johansson@emrik_johansson2024-04-13 12:25:00
Author

Fler artiklar om Liverpool