Lagbanner
2020-10-17 13:30

Everton - Liverpool

Inför: Everton - Liverpool

Inför: Everton - Liverpool

Ett ovisst och högklassigt Merseysidederby stundar då de röda gästar de blå på Goodison Park.

Äntligen Premier League fotboll igen efter ett som vanligt lite halvintressant landslagsuppehåll. Det 226e Merseysidederbyt väntar med tidig avsparkstid och inte mycket är som vanligt i dessa tider. Everton har spottat in mål och toppar tabellen som enda lag med full pott efter fyra omgångar. De blåa från Merseyside kommer från en 4-2 viktoria över Brighton innan uppehållet och har så långt in på säsongen sett mycket starka ut. De är också vidare i ligacupen efter en 4-1 seger över West Ham i slutet av september.  
Med en Carlo Ancelotti vid rodret, en Calvert-Lewin som öser in mål och med nyförvärv som James Rodriguez, Allan och Abdoulaye Doucoure’ har Everton för första gången på flera säsonger ett slagkraftigt lag, som på en bra dag kan ställa till det för samtliga. Under Ancelottis ledning har vi fått se en pånyttfödd James Rodriguez som imponerat stort och det blir något att bita i för Liverpool.

I Liverpool så har det mest snackats om lagets totala kollaps innan uppehållet då ”The Reds” föll med hela 7-2 borta mot Aston Villa. Har Klopp och kompani justerat och korrigerat den alltför höga backlinjen och försvarsmisstagen från den matchen? ”The Reds” började annars säsongen fint med tre raka segrar i ligaspelet för att sedan förlora mot Arsenal efter straffar i ligacupen innan den SJUka förlusten mot Aston Villa.

I övrigt har coronaviruset varit ett samtalsämne i truppen. Thiago, Mane' och Shaqiri testade ju som bekant positivt innan samt under landslagsuppehållet och har suttit isolerade men är åter tillbaka i träning inför matchen. Även Naby Keita testade positivt för viruset när han var iväg på landslagsuppdrag med Guinea. Redan ett par dagar senare testade han dock negativt vilket borde innebära att han är aktuell för truppen till lördagens batalj på Goodison.

På skadefronten ser det bra ut då endast Alisson och Oxlade-Chamberlain ser ut att missa matchen. Joel Matip är tillbaka i träning men det kanske är för tidigt för den gänglige kameruniern att komma med i matchtruppen. Jordan Henderson spelade för England tidigare i veckan och verkar kvitt sina skadeproblem.

Det har varit några tuffa, tighta och målsnåla derbyn de senaste säsongerna på Goodison, får vi se något liknande även den här gången?

Vad? Premier League Everton-Liverpool

Vart? Goodison Park

När? Lördag 13.30

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay

Domare? Michael Oliver      

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2020-10-16 17:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool