Lagbanner
Anfield, 2022-03-02 21:15

Liverpool - Norwich

Inför: FA-cupen mot Norwich

Inför: FA-cupen mot Norwich

I söndags mästare i Carabao Cup och under onsdagen väntar femte rundan i den andra inhemska cupen. Liverpool är på cupturné och bjuder under onsdagen in Norwich till Anfield för andra gången på elva dagar. Denna gång hoppas Liverpool kunna göra processen kort och ta sig vidare till kvartsfinalerna av anrika FA-cupen.

Likt jag nämnde i ingressen och som ingen missat så tog Liverpool sin nionde ligacup-titel i söndags, efter en rafflande 0-0-match stod Liverpool som segrare efter ett mastigt straffavgörande. Nu väntar den andra, mer prestigefulla, inhemska turneringen och jag förväntar mig trots den sena matchen ett någorlunda namnstarkt lag. Det känns som att alla titlar räknas denna säsong och då kan man inte undervärdera Norwich eller femte rundan, faktum är att Liverpool inte tagit sig förbi denna runda under Klopp-eran (senaste gången var säsongen 2014/15 när Aston Villa blev för svåra i semifinalen).

För motståndarna från öst är formen inte lika bra. Visserligen har schemat varit tufft de senaste matcherna, men senaste segern kom i januari när Wolves besegrades i den fjärde omgången i FA cupen. De kommer senast från en förlust med 2-0 mot Southampton och faktum är att laget inte håller högre nivå än att vara ett jojo-lag mellan första och andra divisionen. Jag ska inte undervärdera Norwich som gjorde en bra insats för elva dagar sedan på Anfield, detta är dessutom cupen och allt kan hända. För Norwich var senaste gången de tog sig förbi femte rundan betydligt mer i närtid än Liverpool, 2019/20 knockades Tottenham ut efter straffar mot ”The Canaries”.

Detta blir lagens fjärde(!) möte under denna säsong, samtliga har slutat i Liverpools fördel. Senast i ligan för elva dagar sedan när hela fronttrion bestående av Díaz, Mané och Salah gjorde målen för Liverpool och Rashica via Matip gjorde målet för Norwich. I Liverpools första omgång av Carabao Cup besegrades ”kanariefåglarna” med 3-0 efter ett mål av Origi och en dubbel av Minamino, även i första omgången av ligan skrevs resultatet till 3-0 och då gjorde Jota, Salah och Firmino målen.

Under presskonferensen gav Klopp flera positiva besked, efter en vilodag under måndagen var laget i träning under tisdagen. Förutom Thiago som drog på sig en skada under uppvärmningen till finalen ska samtliga vara tillbaka, ett litet frågetecken på Firmino som dragits med en muskelskada under de senaste veckorna. Thiago kan vara tillbaka redan i helgen, mest troligt blir matchen mot Inter och definitivt efter det sa även Klopp under presskonferensen. En fråga som jag inte fått besvarad efter att ha tittat på presskonferensen är dock om Alisson är tillbaka i mål eller om cup-Caoimhin fortsätter sin resa.

För Norwich är läget värre. Förutom Adam Idah och Andrew Omobamidele som är borta resterande del av säsongen är även Grant Hanley avstängd. Även Ozan Kabak som spelade för Liverpool ifjol dras med en axelskada och är tveksam till spel. Sedan matchen mot Southamton har oron också växt kring Brandon Williams och Max Aarons som båda inte varit i träning sedan matchen i fredags.


Mina lagupställningar (+tips):

Liverpool:

                      Kelleher

Gomez – Konaté – van Dijk – Tsimikas

          Elliott – Henderson – Keita

            Minamino – Origi – Jota

Norwich:

                             Krul

Byram – Gibson – Zimmermann – Giannoulis

         Gilmour – Normann – McLean

            Rashica – Pukki – Sargent


3-0 (Jota, Minamino, Origi)


Vad? Liverpool – Norwich, femte rundan av FA cupen

Plats? Anfield

När? 21:15, onsdag 2/3

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay
 

Emrik Johansson@emrik_johansson2022-03-01 20:35:00
Author

Fler artiklar om Liverpool