Lagbanner
Craven Cottage, 2022-08-06 13:30

Fulham - Liverpool

Inför: Fulham - Liverpool

Inför: Fulham - Liverpool

Det är äntligen dags. Dags för en ny säsong. Dags för nya titelchanser. Och allt inleds imorgon när Liverpool besöker Fulham i säsongens första match i Premier League.

Efter varje säsong pustar man ut och en känsla av att det ska bli skönt att slippa tänka på fotboll kryper fram. Personligen dröjer det dock inte många veckor innan saknaden av fotbollen börjar infinna sig hos en. Säsongens första värvning görs eller säsongens matchställ börjar släppas och vips så vill man att Premier League ska starta illa kvickt. Nu är det äntligen dags.

Som första hinder, i den väldigt långa vägen mot en ligatitel, står nykomlingen men ack så Premier League-bekanta Fulham. Med Championships kanske mest överlägsna anfallare, Aleksander Mitrovic, tog sig till sist Londonlaget sig tillbaka till det engelska finrummet ganska komfortabelt. Den nämnda serbiska anfallaren, som aldrig riktigt fått det att lossna i Premier League, stod för hela 43 mål och 7 assist på 44 spelade matcher. Ett otroligt facit som krossade Ivan Toneys tidigare målrekord på 33 gjorda. När rekordet slogs? I februari.

Ja, lekande lätt var det i Englands andra division för Mitrovic. Men det gäller att serben får det att lossna en gång för alla om Fulham ska undvika en, kanske oundviklig, nedflyttningsstrid. Men det är självklart inte bara anfallaren det hänger på. Som lekkamrat finns sedan förra säsongen Liverpool-fostrade Harry Wilson, som stod för 10 mål och 20 assist på 41 matcher. Laget har även varit relativt aktiva på övergångsfönstret där man gjort ett par intressanta värvningar. Bernd Leno har hämtats in från Arsenal efter att tysken fått sätta sig på bänken när Aaron Ramsdale anlände. Kevin Mbabu från Wolfsburg, Manor Solomon från Shakhtar Donetsk, Joao Palhinha från Sporting Lissabon och Andreas Pereira från Manchester United är några andra värvningar som Fulham gjort för att förstärka laget. Tränare Marco Silva gick dock i dagarna ut och uttryckte sin oro över truppbredden, så det ser ut som att det kan hända ytterligare på värvningsfronten. Under försäsongen har laget vunnit mot franska Nice och portugisiska Estoril, spelat oavgjort mot Villarreal och förlorat mot Benfica.

Och vad har Jürgen Klopp och gänget haft för sig då under försäsongen? Det har ju ni som läser denna text givetvis koll på men en kortare summering kommer ändå. Alla vår älskade senegales Sadio Mané har lämnat klubben för nya äventyr i Tyskland och Bayern München. Ersatt har han blivit av en ung lovande anfallare från Uruguay, hämtad från Portugal och Benfica, vid namn Darwin Núñez. 4 mål stänkte han in mot Leipzig för ett par veckor sedan och så sent som förra lördagen punkterade han Community Shield-vinsten mot Manchester City. Det återstår att se om han kan fylla Manés stora skor, men det får tiden avgöra. För tid måste han få. Förutom Núñez har ytterligare en lovande spelare hämtats, från morgondagens motstånd, i form av Fabio Carvalho. Vad för roll och hur mycket speltid som kan väntas känns svårt att säga, men han har sett spännande ut under försäsongen. Calvin Ramsay har också plockats in som förmodad vikarie för Trent Alexander-Arnold. Förutom Mané har även Neco Williams, cuphjälten Takumi Minamino och legendarstämplade Divock Origi lämnat klubben. Försäsongen har blandat och gett med två segrar mot Crystal Palace och Leipzig samt tre förluster mot Manchester United, Salzburg och Strasbourg.

Men försäsong är försäsong och det är nu det börjar på riktigt. Tävlingssäsongen börjar och det är nu det är dags för att börja hämta hem positiva resultat. Gärna med en inledande trepoängare mot Fulham. Jag tror på seger och att Mohamed Salah förlänger sitt rekord för flest raka premiärmatcher med mål. Nu åker vi!

Vad? Fulham – Liverpool i den första omgången av årets upplaga av Premier League

Var? Craven Cottage

När? 13:30, lördag

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay

Albin Jakobsson@albinjacobsson2022-08-05 18:56:00
Author

Fler artiklar om Liverpool