Lagbanner
Elland Road, 2021-04-19 21:00

Leeds United - Liverpool

Inför: Leeds United - Liverpool

Inför: Leeds United - Liverpool

Dag fyra på dessa elva dagar i rad med PL-fotboll erbjuder en minst sagt spännande drabbning mellan två intensiva och anfallsglada lag.

I allt svammel om girighet, hot om avstängningar och framför allt en europeiska superliga så är Liverpool inne i en hektisk fas av ligaspelets slutspurt. Det där tåget som gick för ett par veckor sen har av märkliga men ändå smått förväntade anledningar stött på problem och tvingats sakta ner. Faktum är att Liverpool med tre raka segrar bakom sig endast är tre poäng och lite hjälp från Graham Potters Brighton ifrån en fjärdeplats. Men vi tar en match i taget, och nästa utmaning är ett formstarkt Leeds United på Elland Road.

Jag skulle ljuga om jag skrev att jag är överraskad över att Leeds är placerade på en tiondeplats inför denna match. Men jag är lite överraskad över att Bielsa lyckats hitta en kontinuitet som genererat jämnare prestationer över nästan en hel säsong än vad Bielsa är känd för. Jag försökte mig på en motståndaranalys tillbakalutad i soffan förra helgen när morgondagens motstånd ställdes mot Manchester City.  Imorgon finns dock ingen Liam Cooper med i Leeds matchtrupp och förutsatt att ingen annan av Bielsas lirare vaknar upp med ett sug att placera sulan mot någons knä så kan vi nog förvänta oss en annan matchbild imorgon. En vild gissning på hur jag tror att ”el loco” ritar upp sin matchplan? Sjunka ner för att försöka ha en så stabil defensiv struktur som möjligt, hoppas på offensiva omställningar, försiktiga i pressen men intensiva i återerövringarna.

Visst är man lite fotbollsdeppig efter uttåget i Champions League? För ett par månader sedan så hade man nog inte varit det, men nu känns det nu som att Liverpool börjar hitta tillbaka till formen och att laget hade mer att ge. Nu är fokuset helt på ligaspelet och hur vi fortfarande är med och slåss om en CL-plats är väldigt märkligt. Liverpool har varit ett reparationsprojekt under i princip hela säsongen och med Fabinho tillbaka på mittfältet så ser allt väldigt mycket mer tryggt ut. Phillips och Kabak har gjort ett väl genomfört arbete dom senaste matcherna, men Leeds kvickhet kan komma att testa mittbackslåset på andra sätt än tidigare. Morgondagens utmaning för Liverpool blir att diktera matchen men också riskminimera i lägen där man är mer sårbara för kontringar, det blir en balansgång.

Vad? Leeds - Liverpool I Premier League.

Var? Elland Road, Leeds

När? 21.00 på måndag

Kanal? Viaplay


  

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2021-04-18 21:39:00
Author

Fler artiklar om Liverpool