Lagbanner
Elland Road, 2021-09-12 17:30

Leeds United - Liverpool

Inför: Leeds United - Liverpool

Inför: Leeds United - Liverpool

Landslagsuppehållet är över och ligafotbollen är äntligen tillbaka igen. Först på schemat för Jürgen Klopps mannar är en resa till Elland Road och Leeds.

Leeds inledde säsongen på sämsta tänkbara sätt. Laget reste till Old Trafford för ett möte med rivalerna Manchester United. Efter att man stått emot i trettio minuter, och faktiskt skapat en del farliga lägen framåt, så spräckte Bruno Fernandes den unga Illan Mesliers nolla. Och trots att man kvitterade tidigt in i den andra halvleken genom ett drömmål av Luke Ayling, så slutade matchen med en tung 5–1-förlust. Försvarsspelet var minst sagt svajigt, och laget var lite för naivt, så som Marcelo Bielsas Leeds kan vara ibland. Utöver mardrömsmatchen på Old Trafford så har man med sig två kryss. Första kom mot Everton på Elland Road, där man visade god moral och kvitterade två gånger om efter att man hamnat i underläge. Senaste matchen man spelade innan landslagsuppehållet var mot Burnley på Turf Moor. Gamla Leeds-anfallaren Chris Wood gav Burnley ledningen efter en timmas spel, och Leeds-supportrarna fick vänta till den 86e matchminuten innan målkungen Patrick Bamford tryckte in kvitteringen och man fick måljubla. Nu står man alltså på två inspelade poäng och man jagar säsongens första seger i Premier League.

Liverpool har som alla vet inlett säsongen starkt. Två vinster och ett oavgjort resultat mot toppkonkurrenterna Chelsea. Matchen mot Chelsea har gett blandade meningar, då en del anser att vi borde vunnit i och med Reece James utvisning i slutminuterna av den första halvleken, medan andra menar på att det var ett godkänt resultat och mer av ett tecken på hur otroligt stabila det blå London-laget faktiskt är. Jag personligen tycker att vi i alla fall kunde varit närmare ett ledningsmål, samtidigt som jag måste berömma ett grymt försvarsspel av Chelsea.
Under landslagsuppehållet har Takumi Minamino samt Harvey Elliott tvingats avbryta sina uppdrag för sitt land på grund av skador. Detta gör en, enligt mig, redan tunn trupp tunnare. Samtidigt saknas med all sannolikhet även Roberto Firmino, även han skadad. Det såg fram till idag ut som att våra brassar Alisson och Fabinho också skulle tvingas till att missa morgondagens möte, då Brasiliens FA via FIFA fått de brasilianska spelarna avstängda från helgens ligaspel, då de inte anslutit till landslaget under landslagsuppehållet. Detta hade såklart ställt till det för Liverpool, då Alisson och Fabinho är två bärande spelare i Klopps startelva, men även Leeds hade drabbats då deras kantspringare Raphinha också hade behövt se matchen från sidan av. Men idag kom då de positiva nyheterna om att FIFA valt att tillåta spel för de brasilianska lirarna, något vi tackar för.

I och med FIFA:s sena ändring gällande brassarna, så känns det bättre än det gjorde innan. Det känns som att varje gång Liverpool är utan Fabinho så går det trögare, i och med hans balansroll och stabilitet på mittfältet vilket tillåter de mer offensiva spelarna att vara just det, offensiva. Samtidigt som vi vet att Alisson, när han inte får för sig att spela för riskabelt, är en av världens bästa målvakter. Dock vet vi vilken högsta nivå Bielsas Leeds har, och har de en bra dag kan de störa alla lag i Premier League. Men spelar bara de röda på den höga nivå vi vet finns och är effektiva framför mål, så ska man lyckas ta med sig tre poäng hem till Merseyside.

Vad? Leeds – Liverpool, fjärde omgången av Premier League 21/22

Plats? Elland Road

När? 17:30, söndag

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2021-09-11 17:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool