Lagbanner
King Power Stadium, 2021-12-28 21:00

Leicester - Liverpool

Inför: Leicester City - Liverpool

Inför: Leicester City - Liverpool

Liverpool gästar ett Leicester som bara har en seger på sina sex senaste matcher.

Nej, december har knappast varit Leicester Citys månad. Bara en seger (4-0 mot Newcastle), coronastrul och uttåg i såväl ligacupen som Europa League. 

Ligacupdramat mot Liverpool är det vi röda har mest färskt i minne men Leicester har hunnit med en match till sedan dess. 

Annandagsmatchen borta mot Manchester City inleddes på värsta tänkbara sätt för rävarnas del. Pep Guardiolas formtoppade Citizens gjorde lite som de ville med ett skadedecimerat Leicester och hade 4-0 efter 25 minuters spel. 


Foxes var nära ett julmirakel men Man City blev till slut för starka och vann med 6-3. 

Men gästerna svarade för en urstark inledning på den andra halvleken och lyckades nästan hämta upp ledningen efter mål av James Maddison, Ademola Lookman och den gamle City-strikern Kelechi Iheanacho. Nigerianens reducering till 3-4 väckte hopp i bortalaget, men det släcktes ganska snabbt när Aymeric Laporte utökade Citys ledning ganska direkt därpå. 

Det är med en minst sagt diger skadelista som Leicester tar sig an Liverpool. Patson Daka, Ricardo Pereira och Çaglar Söyüncü kommer inte att komma till spel. Ryan Bertrand skadade sig på uppvärmningen inför annadagsmatchen och är ett frågetecken. 

Vidare saknas Harvey Barnes, Jonny Evans och tidigare Liverpoolslipsen Danny Ward. Wesley Fofana och James Justin är långtidsskadade. 

Ljuset i mörkret är att man verkar få tillbaka Jamie Vardy och Wilfred Ndidi som båda var med på bänken mot City men som inte byttes in. 

Kollar vi på Liverpool är det skilda världar från hur det har sett ut i Leicester. Coronafall i Leeds United betydde inget spel på Boxing Day och lite längre julvila än väntat. Man är utvilade och verkar få tillbaka en hel del spelare från sjukstugan. 

Thiago Alcantara har missat de senaste två matcherna men är tillgänglig igen liksom trion Virgil van Dijk, Fabinho och Curtis Jones som återvänder efter att ha firat jul i karantän. 

Andy Robertson är avstängd efter sitt röda kort mot Tottenham. I övrigt är det inget nytt. Harvey Elliott, Adrian och Nat Phillips är fortsatt uppsatta på skadelistan. 

Vad? Leicester City - Liverpool i Premier League

Var? King Power Stadium, Leicester

När? 21.00, på tisdag 

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-12-27 18:51:07
Author

Fler artiklar om Liverpool