Lagbanner
King Power Stadium, 2021-02-13 13:30

Leicester - Liverpool
3 - 1

Inför: Leicester City - Liverpool

Inför: Leicester City - Liverpool

Liverpool ska försöka hämta sig efter fiaskot mot Manchester City förra helgen. Som motståndare står Brendan Rodgers och hans Leicester.

Liverpool åkte på en riktig käftsmäll den gångna helgen när man åkte på en 1–4-förlust mot serieledarna Manchester City. En förlust som med all sannolikhet innebar att Liverpools jakt mot en andra raka ligatitel är över. Nu är det dags för The Reds att ta sig i kragarna, börja spela bättre fotboll och se till att säkra en topp fyra-placering.

Den nya målsättningen är satt och först ut blir en resa till centrala England och Leicester. Rodgers och hans mannar befinner sig för närvarande på en tredjeplats i ligan, en placering över Liverpool på fjärdeplatsen. En vinst för Jürgen Klopps gäng skulle dock innebära att man byter plats med The Foxes.

Leicester kommer senast från ett FA-cup-avancemang mot Brighton efter ett sent segermål av inhoppande Kelechi Iheanacho. Nigerianen får nog i bästa fall agera inhoppare även mot Liverpool, då Jamie Vardy är tillbaka efter en kort skadefrånvaro och startade matchen mot The Seagulls. Vardys återkomst välkomnas med öppna armar av Rodgers, då anfallsspelet sett märkbart sämre ut utan engelsmannens närvaro. Trots stigande formkurvor på spelare som James Maddison, Harvey Barnes och Youri Tielemans, så har man saknat sin stjärnforward. Det syntes inte minst i senaste ligamatchen mot Wolverhampton, då man spelade 0–0 och hade svårt att skapa chanser.

Så in till matchen kommer två lag som har kämpat en del med den offensiva utdelningen i några matcher, men sett över hela säsongen så är det två målglada lag. Senast lagen möttes löd slutresultatet 3–0 till de röda, och Liverpool stod för kanske sin bästa insats den här säsongen. Leicester var chanslösa och stod i sin tur för en av deras sämre prestationer i den matchen. Men mycket har hänt sedan dess som alla är medvetna om.

Statistiken talar för Liverpool, men samtidigt så har denna säsong stått för en mängd avvikelser. Liverpool har till exempel fått lära sig den hårda vägen, att långa obesegrade sviter mot diverse olika lag kan ta ett abrupt slut. Men det vi har svart på vitt är matchens stora betydelse för lagens jakt på en topp fyra-placering. Klopp och spelarna har definitivt störst press på sig, och Rodgers kommer göra allt för att ta sina första poäng mot sin gamla arbetsgivare sedan återkomsten till Premier League.

Vad? Leicester – Liverpool i omgång 24 av Premier League

Var? King Power Stadium, Leicester

När? 13.30, på lördag

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2021-02-12 13:43:00
Author

Fler artiklar om Liverpool