Lagbanner
Inför: Leicester-Liverpool

Inför: Leicester-Liverpool

Liverpool kan ta sin sjunde raka ligaseger när man gästar King Power Stadium och nedflyttningshotade Leicester City.

Ja, det har resultatmässigt varit några bra veckor för de rödas del, vilket har fått upp hoppet hos en del om Champions League-spel nästa säsong. Tyvärr vann Manchester United mot Wolverhampton i går vilket gör att rivalerna är fyra poäng före med en match mindre spelad. Det ska till något alldeles extraordinärt om Liverpool ska knäppa United på näsan och sno den där åtråvärda fjärdeplatsen.

Jakten fortsätter i alla fall i morgon kväll då man möter ett Leicester som läcker som ett såll. Fem insläppta mål blev det senast när rävarna föll borta mot Fulham. Och goda råd börjar verkligen bli dyra för Dean Smits mannar om man ska hänga kvar i det engelska finrummet.

Tittar man spelare för spelare råder det inget tvivel om att klubben håller för Premier League. Man har en del fina spelare såsom Maddison, Tielemans, Vardy, Ndidi och Barnes, men det stora problemet har varit försvar- och målvaktsspelet den här säsongen. Man har släppt in alldeles för många billiga mål och det straffar sig väldigt ofta i en sådan tuff liga som Premier League.

Vestergaard, Ihenacho, Bertrand och James Justin missar alla morgondagens möte på grund av olika skadeproblem. Mer glädjande nyheter är att duktige Ricardo Pereira, som varit skadad hela säsongen, ser ut att vara tillbaka i startelvan.

Precis som för Leicesters del har Liverpool också slarvat och släppt till för mycket bakåt under stora delar av säsongen, vilket har straffat sig hårt i en del matcher. Men den senaste tiden har det sett något bättre ut. Laget kan stoltsera med två raka nollor, även fast motståndarna skapat några farligheter är det alltid skönt att ha det med sig i bagaget. Förhoppningsvis kan man hålla nollan även i morgon.

Framåt har man gjort åtta mål på de fyra senaste, och en som hittat formen igen är Mohamed Salah. Egyptiern har gjort mål i tre raka matcher och efter målet mot Brentford senast kan han stoltsera med 100 gjorda mål på Anfield. Kan han fortsätta på den inslagna vägen även på King Power Stadium ska de röda ses med goda chanser att ta tre poäng med sig hem till Merseyside.

På skadelistan hittar vi fortsatt Keita, Thiago, Firmino, Bajcetic och Ramsay. Thiago, Bajcetic och Ramsay är borta säsongen ut, men förhoppningsvis kan i alla fall Firmino vara tillbaka och få speltid i hans sista match på Anfield när Liverpool möter Aston Villa på lördag.

Tar Leicester chansen att ta sig ovanför strecket eller gör Liverpool det som krävs för att fortsätta sätta press på Manchester United i jakten på Champions League? Svaret har vi någon gång runt 23-tiden i morgon kväll.

Vad? Leicester City-Liverpool, omgång 36 av Premier League
Plats? King Power Stadium
När? Måndag, 21.00
Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay

TV: Salah historisk i segern mot Brentford
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2023-05-14 21:45:00
Author

Fler artiklar om Liverpool