Lagbanner
Stamford Bridge, 2022-02-27 17:30

Chelsea - Liverpool

Inför: Ligacupfinalen mot Chelsea

Inför: Ligacupfinalen mot Chelsea

Liverpool ställs mot Chelsea på Wembley i finalen av Carabao Cup och årets första titel står på spel.

För andra gången under Jürgen Klopps era i Liverpool så spelar ”The Reds” final i ligacupen. Senast det begav sig var säsongen 15/16 och då stod Manchester City som motståndare. Liverpool fick den gången se sig besegrade efter att matchen gått till straffar och nerverna svikit spelarna.

Då var då och nu är nu. Spelare som Alberto Moreno, Simon Mignolet och Nathaniel Clyne har bytts ut och Liverpool är i skrivande stund ett av världens bästa fotbollslag. Formkurvan har bara pekat uppåt. Efter en svidande förlust mot Leicester strax före jul, och ett tungt poängtapp mot Chelsea i ligan dagarna efter, så har laget radat upp segrar. De röda är vidare i samtliga cuper och har numera bara tre poäng upp till Manchester City i ligatoppen. Med andra ord finns det goda chanser att plocka hem titlar, där den första kan bärgas redan imorgon.

Liverpool spelade så sent som i onsdags när Leeds gästade Anfield. Klopps mannar spelade ut helt och matchen slutsiffror skrevs till hela 6–0. En perfekt uppladdning inför en cupfinal om du frågar mig.

Chelsea spelade i tisdags i Champions League där man besegrade franska Lille med 2–0 hemma på Stamford Bridge, i den första av två åttondelsfinaler. Segern innebar en femte raka för Thomas Tüchels lag, och en sjunde raka utan förlust. I denna obesegrade svit ingick en första titel för säsongen då laget lyckades vinna VM för klubblag. Formen är med andra ord bra även hos London-laget och man intar Wembley med ett gott självförtroende.

De två tidigare mötena mellan lagen under säsongen har slutat oavgjort. Tidigt på säsongen möttes man i ligaspelet på Anfield, en match som slöt 1–1 efter att Chelsea tagit ledningen och Mohamed Salah kvitterat från straffpunkten innan halvtidsvilan. Lagen ställdes sedan mot varandra på årets andra dag, denna gång i London. Liverpool gick den gången upp i en 2–0-ledning som sedan Chelsea hämtade upp i den första halvleken.

Roberto Firmino är bekräftat att han inte kommer kunna delta i matchen imorgon då brassen dras med en muskelskada. Det är även osäkert om Diogo Jota kommer vara tillgänglig då portugisen är störd av en vristskada. Utöver det ska Klopp ha resterande spelare till sitt förfogande.

Hos Chelsea är det bara Ben Chillwell som med säkerhet inte kommer att vara med i finalen. Den engelska ytterbacken skadade knät tidigare under säsongen och kommer vara borta resten av säsongen.

Vad? Chelsea – Liverpool i finalen av Carabao Cup

Plats? Wembley

När? 17:30, söndag

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2022-02-26 18:40:00
Author

Fler artiklar om Liverpool