Lagbanner
2020-09-24 20:45

Lincoln City FC - Liverpool

Inför: Lincoln City - Liverpool

Inför: Lincoln City - Liverpool

Med Arsenal hemma på måndag och ett spelschema som bara blir tajtare och tajtare därefter talar det mesta för att vi får se Liverpool Young Guns i aktion igen när de röda åker till östra Midlands för att gästa Lincoln City i ligacupens tredje runda.

Insprängt mitt emellan Chelsea borta och Arsenal hemma hittar vi alltså en lite förbisedd fajt i Lincoln City på Sincil Bank i ligacupen. Ett motstånd som bäddat för Jürgen Klopp att lufta sin redan breda trupp och ge ynglingarna chansen att göra sig ett namn på seniornivå. 

För det är väl så det kommer att rulla i ligacupen en pandemipräglad säsong som denna? Speciellt för klubbarna på den övre halvan i Premier League, där det utöver själva ligaspelet även ska jobbas Europaspel och där lejonparten av trupperna försvinner på landslagsuppdrag med jämna mellanrum. När sedan FA-cupen tar vid runt årsskiftet ramlar “Carabao Cup” ännu längre ned i högen av prioriteringar och när vi når finalen i slutet av februari är den inget mer än en bortglömd parentes inklämd mitt i en full ligaomgång. 


Curtis Jones klev fram och blev matchvinnare när ett ungt Liverpool slog ut Everton i FA-cupen i början av januari. 

Som ni förstår ser jag inte en plats för ligacupen (särskilt en säsong som denna) men det är samtidigt inget som hindrar mig från att se fram emot att se Curtis Jones, Harvey Elliott, Neco Williams och Co. “Liverpool Young Guns” ställde till med oreda i det inhemska cupspelet i fjol (med hemmaviktorian mot ett på pappret starkt Everton som största bedrift) och det ska bli intressant att se hur de ser ut med lite mer seniorerfarenhet innanför bältet. 

Startelvan blir som redan nämnt förmodligen en ung sådan, kompletterad av någon enstaka veteran (oftast i form av James Milner), men kanske kryddas den av ett inhopp från nyss invärvade Diogo Jota eller ett par minuter från Thiago Alcantara som ska spelas in i Klopps fotboll. Vidare är det knappast någon högoddsare att vi får se Kostas Tsimikas göra tävlingsdebut i Liverpool. 

Vad? Lincoln City - Liverpool i ligacupens tredje runda

Var? Sincil Bank, Lincoln

När? 20.45, på torsdag

Kanal? Viasat Sport Fotboll/Viaplay 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-09-23 16:07:00
Author

Fler artiklar om Liverpool