Lagbanner
Anfield, 2023-05-03 21:00

Liverpool - Fulham

Inför: Liverpool - Fulham

Inför: Liverpool - Fulham

Det är tätt mellan matcherna på Anfield. Vi har knappt hunnit återhämta oss från den starkt nervpåfrestande drabbningen mot Tottenham förrän det är dags för en ny batalj. Livet som fotbollssupporter är hårt och nervöst men livgivande.

Sedan Jürgen Klopp skruvade på uppställningen, i samband med matchen mot Arsenal den 9/4, och flyttade upp Trent Alexander-Arnold till en playmakerroll i spelförande läge har vi inte förlorat. Vi kryssade mot Arsenal, 2-2, och därefter har vi vunnit fyra raka matcher, Leeds 6-1, Nottingham Forest 3-2, West Ham 2-1 och senast sjöslaget mot Tottenham 4-3. Trent har styrt spelet och har varit bäst, näst bäst eller möjligtvis tredje bäst i varje match. Trent är kung när han har bollen vid fötterna. Vi har gjort 17 mål på dessa fem matcher, Trent har gjort sex assist och varit inblandad i minst lika många till. Vi har styrt spelet och vårt bollinnehav har varit 59, 74, 81, 73 och 68 procent.

Det har varit öppet spjäll framåt, men tyvärr även bakåt. Vi har läckt mycket och det känns inte stabilt. Inte ens när vi leder med 3-0 kan vi andas ut. Vi har släppt in nio mål under dessa fem matcher och det kunde ha varit värre, trävirket och Alisson Becker har räddat oss vid ett antal tillfällen. Det finns flera orsaker till vår släpphänthet bakåt. Vår offensiva 3-2-5-uppställning lämnar givetvis stora luckor bakåt, inte minst på kanterna. När vi förlorar boll är vi sårbara. Uppställningen kräver mycket löpningar, intensiv press och full koncentration hela tiden. Vi har missat i detta, inte minst i press och koncentration. Våra tre backar i offensivt läge, Ibrahima Konaté, Virgil van Dijk och Andy Robertson har alla stått på hälarna och varit okoncentrerade gång på gång på gång. Virgil och Robbo ser stundtals ut som skuggor av sig själva. Våra två "sexor" täcker inte heller upp tillräckligt. Trent ska i defensivt läge gå ner på högerbacken vilket han inte hinner om motståndarna erövrar bollen för högt upp. Trent är fantastisk när han har bollen, men han är långt ifrån fantastisk i defensivt läge. Fabinho har visat en uppåtgående form men är orörlig och blir lätt ifrånsprungen.

Efter matcher mot Arsenal, West Ham och Tottenham vankas ytterligare ett Londonlag i form av Fulham. Fulham är ett spelskickligt lag regisserat av portugisen Marco Silva. The Cottages är också stabila och bra organiserade. Dom har vunnit lika mycket som dom har förlorat i denna den hårdaste av alla fotbollsligor. Dom har gjort 45 mål och släppt in 45 mål. Deras genomsnittliga bollinnehav ligger på 49,9 procent.

Fulhams stora stjärna Aleksandar Mitrovic, som har gjort 11 av målen, är avstängd sedan sin attack mot domaren Christopher Kavanagh den 19/4. Men det finns andra hot, inte minst vår tidigare talang Harry Wilson som vi vet har en riktig vänsterbössa. Harry har deltagit i 24 PL-matcher, men bara startat åtta av dom och av dom åtta har han blivit utbytt i sju. Han är därmed inte helt etablerad i startelvan, men han har gjort två PL-mål och två assist. Efter Mitrovic är dom bästa målskyttarna dom tre mittfältarna Bobby Reid, Andreas Pereira och Manor Solomon på fyra mål vardera. Deras bästa spelare denna säsong får dock sägas vara den defensive mittfältaren Joao Palhinha, som har ryktats till oss liksom ett dussintals andra mittfältare. Palhinha leder statistiken över mest gjorda tacklingar, överlägset. Han har gjort 122 tacklingar i PL denna säsong, tvåa är Moisés Caicedo från Brighton med 91. Vår meste tacklare är Fabinho på 44:e plats med 54 tacklingar.

Vi kan nog förvänta oss en match där vi är spelförande. Fulham kommer nog att agera försiktigt med många spelare bakom bollen om än inte lika ihoppackade som Nottingham Forest. Senast mot Manchester City kämpade Fulham emot riktigt bra och förlorade bara med uddamålet, 1-2. Målskytt för Fulham i den matchen var Carlos Vinicius som vikarierar som nia under Mitrovic frånvaro, framspelare till Vinicius var Harry Wilson. Mot Manchester City hade Fulham 37 procents bollinnehav och 4-12 i avslut.

Jürgen Klopp kommer med all sannolikhet att spela på samma sätt som under dom senaste fem matcherna. Frågan är om han ska göra något åt försvaret. Virgil och Robbo har ju verkligen svajat, Joel Matip och Joe Gomez finns att tillgå. Jürgen verkar dock ha lite svårt att peta gamla hjältar. På mittfältet och anfallet kan det bli någon rotering, men inga större förändringar. Svenska Spels odds för matchen är 1,25 för Liverpoolvinst, 7,00 för oavgjort och 10,40 för Fulhamskräll. Domare är Stuart Attwell från Nuneaton i Midlands.

Var: På Anfield

När: Onsdag klockan 21:00

Hur: Matchen går att se på V Sport Premium och Viaplay

 

Frisse Frisonfrisse.frison@liverpoolsweden.se2023-05-02 18:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool