Lagbanner
Anfield, 2022-09-13 21:00

Liverpool - Ajax

Inför: Liverpool – Ajax

Inför: Liverpool – Ajax

Liverpool spelar sin första Champions League-match på Anfield för säsongen och som motståndare står Ajax. The Reds hoppas på en uppryckning efter förra veckans förnedring i Neapel.

Ja, förra veckans bortamöte mot Napoli var en av de sämre matcherna som Liverpool spelat under Jürgen Klopp, något tysken själv har uttryckt i efterhand. Försvarsspelet var självklart det som låg i fokus, då det vi fick bevittna knappt skulle hålla kvar ett lag i Premier League.

Kanske var det därför bra att helgens möte med Wolverhampton sköts upp, likt samtliga matcher i Premier League, i och med drottning Elizabeths bortgång. Ytterligare lite tid för spelare som nyligen kommit tillbaka från skada att komma upp i tempo. Eller så hade det varit bra att bara glömma matchen i Neapel och direkt gå på nästa. Personligen, i och med flertalet matcher där nivån på spelet varit låg (bortsett från matchen mot Bournemouth), så tror jag det var bra att spelarna fick samlas och rannsaka sig själva. För nivån måste upp och den måste upp NU om man vill vara med i ligatoppen samt kvalificera sig vidare i Champions League.

Om det går trögt för Liverpool så går det verkligen inte att säga detsamma om Ajax. Idel segrar i Eredevise och en seger i premiärmatchen i Champions League med 4–0 mot skottarna Rangers. Under säsongsinledningen har den unga anfallaren Mohammed Kudus och värvningen från Spurs, Steven Bergwijn, varit framträdande. Trots att laget tappat mängder med bärande spelare (Antony, Lisandro Martinez, Ryan Gravenberch, Noussair Mazraoui och Sebastian Haller) och sin huvudtränare (Erik ten Hag) så fortsätter Ajax att dominera det inhemska spelet och gör det bra ute i Europa. Är man förvånad? Nej, egentligen inte. Det ligger i klubbens DNA att fostra och utveckla nya talanger som sedan rör sig vidare till större äventyr. Klubben är en talangfabrik utan dess like och det är bara att berömma hur välskött Ajax är.

Lagen möttes säsongen 20/21 i Champions League och då gick Liverpool segrande ur båda mötena med 1–0. The Reds hade som vi minns rejäla skadeproblem, framför allt i försvaret, men lyckades plocka full pott mot Ajax i två jämna matcher. Jämt tror jag det blir även imorgon. Ajax är verkligen inte kända för att backa hem och lär definitivt inte göra det med vetskapen om Liverpools nuvarande form. Det gäller att de mannar som Klopp väljer att ställa på planen imorgon verkligen visar rätt inställning från början och visar att man vill sätta stopp på den dåliga trenden.

När det kommer till skador så hittar vi Jordan Henderson, Curtis Jones, Ibrahima Konate och Calvin Ramsay på skadelistan och för bara några timmar sedan rapporterades Andy Robertson som ej tillgänglig i och med en knäskada. Fabio Carvalho är tillbaka i normal träning och ska vara tillgänglig imorgon. Naby Keita och Alex Oxlade-Chamberlain är som bekant inte registrerade.

Ajax har ytterbacken Owen Wijndal borta med en huvudskada samtidigt som Francisco Conceicao och Mohammed Ihattaren är osäkra.

Vad? Liverpool – Ajax i andra gruppspelsomgången i Champions League

Var? Anfield

När? 21:00, tisdag

Kanal? Cmore

Albin Jakobsson@albinjacobsson2022-09-12 15:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool