2020-10-01 20:45

Liverpool - Arsenal

Inför: Liverpool - Arsenal

Tredje mötet i en tredje tävling mellan Liverpool och Arsenal den här säsongen när lagen ställs mot varandra i ligacupens fjärde omgång på Anfield.

Måndagens ligamöte lagen emellan blev en minst sagt ensidig historia. Liverpool kopplade ett tidigt järngrepp om matchen, hade ett förkrossande stort bollinnehav och när Andy Robertson råkade spela fram Alexandre Lacazette till ett högst oförtjänt 0-1-mål kändes det nästan som att det var gjort med vilje. För att jämna ut oddsen och göra det hela i alla fall lite spännande liksom.

Gunners ledning blev dock inte särskilt gammal. Tre minuter tog det innan Sadio Mané stötte in en Mo Salah-retur i öppen kasse och ytterligare några minuter senare hade man vänt på steken sedan Robbo tagit revansch på sig själv med sitt första mål för säsongen. Resterande 60 minuter blev mest en transportsträcka till slutvisslan och inkasserandet av de tre poängen. Visst, Lacazette sprang igenom en högt stående LFC-backlinje vid ett par tillfällen men då var Alisson Becker lika pålitlig som vanligt och kunde stå i vägen för avsluten. Segersiffrorna skrevs till slut till 3-1 sedan nyss invärvade Diogo Jota kommit in och pressat ned en studsande boll intill Berndt Lenos högra stolpe.

Takumi Minamino imponerade i förra veckans 7-2-kross mot Lincoln City.

Det är alltså ett segervisst Liverpool som kommer till morgondagens möte med huvudstadslaget. Reds har inlett mest övertygande av de förväntade topplagen och går in som favoriter mot Arsenal när ligacupen tar vid under Anfields strålkastare på torsdagskvällen. Startelvan kommer inte vara densamma, men med Reds förbättrade truppdjup är det oavsett vad en stark elva som kommer att formeras. Curtis Jones visade att han sitter inne på en jäkla höjd mot Lincoln förra veckan och kommer garanterat att ges speltid, Takumi Minamino har varit en av Reds främsta i säsongsupptakten och Xherdan Shaqiri är fast besluten om att övertyga Jürgen Klopp att han minsann är att räkna med.

Detta, kombinerat med att Klopp och resten av tränarstaben dokumenterat struntar lite i hur det går i ligacupen, bäddar för en svängig historia och jag tar det inte alltför omöjligt att vi får se en upprepning av lagens möte i turneringen från i fjol där Liverpool gick vidare på straffar efter 5-5 efter ordinarie tid.

Vad? Liverpool - Arsenal i ligacupens fjärde omgång

Var? Anfield, Liverpool

När? 20.45, på torsdag

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-09-30 15:00:00