Lagbanner
Anfield, 2020-11-25 21:00

Liverpool - Atalanta

Inför: Liverpool - Atalanta

Inför: Liverpool - Atalanta

Det vankas Champions League-fotboll igen under onsdagskvällen när Atalanta gästar Anfield i den fjärde gruppspelsomgången. Senast det begav sig mellan de båda slog Liverpool som bekant tillbaka Atalanta på bortagräs med hela 5-0. Får vi se en ny målrik match när andra halvan av gruppspelet tar fart?

Efter den där tunga 0-5-förlusten mot Liverpool för Gli Orobici har de kryssat i två raka ligamatcher och parkerar för närvarande på en sjunde plats i Serie A. Efter en bra poäng mot Inter spelade de senast 0-0 borta mot nykomlingen Spezia, en liten missräkning kan tyckas med tanke på klubbens förmodade titelambitioner. Fortsatt är firma Gomez och Muriel i fin form och de står på fyra ligamål vardera så långt in på säsongen.

Om Bergamo-klubben ska ha något att hämta på Anfield krävs det att laget sitter ihop bra mycket bättre än i mötet på Gewiss Stadium samt att de offensiva kreatörerna har en bra dag på jobbet. Det är mycket som står på spel för italienarna inför då varje poäng framöver lär vara viktigt. Det kommer med all säkerhet bli ett tight race med Ajax om att knipa andra platsen i gruppen bakom Liverpool.

Hur ser det ut i Liverpoollägret då? Jo, trots alla skador som drabbat laget under de senaste veckorna så är formen god. I Europaspelet är laget obesegrade och har inte släppt in ett enda mål under gruppspelets tre första omgångar. Efter den minst sagt imponerande insatsen borta mot Atalanta senast ska det mycket till om Liverpool inte tar sig vidare till vårens slutspel som gruppetta. Efter landslagsuppehållet stod The Reds för säsongens kanske bästa match när de besegrade Leicester i ligaspelet med 3-0 på Anfield. Diogo Jota ser fortsatt glödhet ut och kanske börjar Roberto Firmino hitta formen igen efter en ganska blek säsongsinledning. Det blåser positiva vindar över Merseyside trots klubbens för tillfället stora manfall.

På skadefronten lär Naby Keita missa matchen efter att han dragit på sig ytterligare en skada senast mot Leicester. Guineanen tog sig för baksida lår några minuter in i den andra halvleken och enligt Klopp rör det sig om en muskelskada. Xherdan Shaqiri var inte med i truppen mot Leicester då klubben upptäckte en skada när de genomförde en röntgen på Schweizaren under förra veckan. Det ska röra sig om en lättare muskelskada som Shaqiri själv knappt känt av. I övrigt är Thiago på god väg tillbaka till full träning med laget men matchen mot Atalanta kommer för tidigt för spanjoren. Mohamed Salah är dock aktuell för spel igen efter att han tillbaka på de brittiska öarna testat negativt för covid-19. Han tränade med laget igår (måndag) och det återstår att se om egyptiern tar plats i truppen eller inte.

Liverpool skulle må bra av att rotera så gott det går i det täta matchandet, då ett avancemang från gruppen i princip är klart. Laget har en ny ligamatch redan på lördag då Brighton väntar på bortagräs med tidig avsparkstid, något som minst sagt kritiserades av Klopp i en intervju efter segern mot Leicester.

Känslan är att det kan bli en ny målrik och underhållande match där det är Atalanta som har mest att spela för.

Vad? Liverpool – Atalanta, fjärde omgången i Champions Leagues gruppspel

Vart? Anfield, Liverpool

När? Onsdag 21.00

Kanal? Viaplay
  
Källor: https://www.atalanta.it, liverpoolecho.co.uk

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2020-11-24 18:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool