Lagbanner
Anfield, 2022-04-13 21:00

Liverpool - Benfica

Inför: Liverpool - Benfica
Dags för returmöten i Champions Leagues kvartsfinaler. Liverpool går in i matchen som megafavoriter, med all rätt. Hur tror du att det kommer att sluta?

Inför: Liverpool - Benfica

Champions Leagues kvartsfinaler ska avgöras. Liverpool tar under onsdagskvällen emot Benfica under Anfields elljus. Med sig i bagaget inför returmatchen har de en 3-1-ledning.

Liverpools säsong är en vecka äldre sedan senaste matchen mot Benfica. Men det mesta är sig likt. Ett oavgjort resultat mot Manchester City i helgen innebär att det fortfarande skiljer en ynka poäng i Premier League toppen. För Benfica är läget aningen bättre än senast. I helgen hade de lekstuga hemma mot tabelljumbon B-SAD och vann matchen med 3-1. Efter att tidigt hamnat i underläge såg Darwin Núñes till att vända på steken genom att stänka dit tre kassar. Samme Núñes som gjorde målet mot Liverpool i förra veckans drabbning. 

Núñes har nu gjort 24+3 på 20 starter och fyra inhopp. Helt sanslösa siffror från en spelare som utan tvekan kommer ta steget till en storklubb i sommar. Redan nu kommer uppgifter om att han har bytt agent till Jorge Mendes, vilket så gott som alltid innebär att det kommer hända grejer. 

I övrigt har det varit en relativt lugn vecka för båda klubbarna. Haris Seferovic har tillfrisknat sedan sist, men i övrigt ser Benficas skadeläge i truppen ut precis som det gjorde för en vecka sedan. 

Detsamma gäller i Liverpool. Trots en intensiv drabbning mot City i söndags kom de röda undan utan några påtagliga skador eller bortfall. Vilka som ställs på banan är däremot en knepig fråga. På lördag väntar City igen, sedan United, Everton och eventuella semifinaler. Att det kommer roteras är ett faktum. På presskonferensen var Klopp tydlig med att inget är klart, och att det gäller att visa att en semifinalplats betyder mycket för alla. Föga förvånande. 

För en mer djupgående genomgång av läget lagen emellan rekommenderar jag er att ta del av Rasmus Karlssons Inför-text inför första mötet. Den är i högsta grad aktuell fortfarande. 
Klicka här för att komma till Rasmus Karlssons text.

Vad? Liverpool-Benfica, kvartsfinal i Champions League

Plats? Anfield, Liverpool

När? Onsdag, 21.00

Kanal? Cmore
 

Wilhelm EdlundTwitter: @WilhelmEdlund2022-04-12 21:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool