Lagbanner
Anfield, 2023-05-06 18:30

Liverpool - Brentford

Inför: Liverpool - Brentford

Inför: Liverpool - Brentford

Liverpool jagar sjätte raka segern när Brentford gästar Anfield under lördagen. Vid seger så lever det pyttelilla hoppet om en topp fyra-placering kvar.

Säsongen har känts över ett bra tag nu i och med att en Champions League-plats känts förlorad sedan länge. Fem raka segrar och några poängtapp från konkurrenterna senare, så är det helt plötsligt inte så långt borta. Absolut, det kommer krävas en rejäl gnutta tur och mycket som måste gå åt rätt håll för att det ska finnas en chans, men hoppet är det sista som lämnar en. Pessimisten i mig säger att det är för sent, men om inte annat är det kul att det i alla fall finns en liten chans och att säsongsavslutningen inte känns helt meningslös.

Men för att den lilla chansen inte ska försvinna lika snabbt som den dykt upp, så krävs tre poäng i förmodligen samtliga kvarvarande matcher. Och det börjar imorgon mot Brentford, som under säsongen imponerat kraftigt. Efter en formsvacka så har man hittat in på vinnarspåret igen och har med sig två raka segrar till Anfield. I senaste matchen mot Nottingham satt det långt inne, men genom en sen kvittering och ett ännu senare segermål så kunde man plocka tre poäng. Thomas Franks mannar ligger inför matchen på en 9:e plats i Premier League med häng på framför allt en Conference League-plats, något som hade varit en stor succé för klubben.

Liverpool har som sagt verkligen hittat formen på slutet. En taktisk förändring som innebar att Trent Alexander-Arnold flyttat upp på mittfältet har verkligen burit frukt och den under säsongen kritiserade högerbacken trivs verkligen i sin nya roll. Det är värt att ta med sig dock att det har i några av dessa fem raka segrar varit ett Liverpool med marginalerna med sig. Mot West Ham undvek man en straff som mycket väl hade kunnat dömas när Thiago fick den på handen, Tottenham-matchen vet vi alla hur avslutningen såg ut och senast mot Fulham krävdes det en straffspark för seger. Men det känns lite som att det är Liverpools tur att få dessa situationer med sig, efter en säsong där det varit mycket mot.

I det omvända mötet som spelades i början av januari, så segrade Brentford med 3–1 efter en usel insats av The Reds. Jag förväntar mig en annan matchbild en den vi fick se då och förhoppningsvis ett annat resultat. Vid seger sätter Liverpool rejäl plats på rivalerna Manchester United som för nuvarande innehar den sista Champions League-platsen.

Skadeläget i Liverpool ser ut som följande. Stefan Bajcetic och Calvin Ramsay är fortsatt långtidsskadade. Roberto Firmino och Naby Keita tränar, men inte fullt ut och är inte redo för match ännu. Thiago har lyckats skada sig på nytt och är troligtvis borta de resterande matcherna på säsongen. Hos bortalaget är svenske Pontus Jansson skadad och han har sällskap av Keane Lewis-Potter, Christian Norgaard och Thomas Strakosha.

Vad? Liverpool – Brentford i omgång 35 av Premier League

Vart? Anfield

När? Lördag, 18.30

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2023-05-05 15:37:00
Author

Fler artiklar om Liverpool