Lagbanner
Inför: Liverpool - Bournemouth

Inför: Liverpool - Bournemouth

Liverpool jagar fortfarande sin första vinst den här säsongen och motståndet näst på tur är Bournemouth, som gästar Anfield under lördagseftermiddagen.

Ja, det har ju inte varit någon särskilt sprakande säsongsinledning för Jurgen Klopps gäng. Snarare katastrof på många sätt och vis. Starten blev bara än mer hädisk efter besöket på Old Trafford i måndags, där "The reds" fick lämna arenan med noll inkasserade poäng på kontot. Därav placerar sig Liverpool just nu på en 16:e plats i tabellen med enbart två poäng efter tre omgångar spelade. Motsatsen till optimalt. Spelet i sig har inte heller lovat särskilt mycket, det är inte direkt så att Liverpool haft rejält med otur och dominerat varje match, men precis fallit på målsnöret. Stundtals har det sett rätt så trögt och idéfattigt ut. På sätt och vis känns det som att kemin och harmonin i spelartruppen är relativt låg, där James Milners utskällning av Virgil Van Dijk i måndags symboliserar det hela väl. Men men, dåliga trender är till för att brytas och än är det långt kvar av säsongen, även om det i nuläget kan kännas tungt.

Bournemouth, en av tre nykomlingar från The Championship den gångna säsongen, kunde ta steget upp till den engelska högstadivisionen efter en andra plats i divisionen under. Laget leds av tränaren tillika engelsmannen Scott Parker, ett namn som kanske inte rimmar så väl hos Liverpool. Faktum är att han på sina två senaste försök lyckats snå poäng av Mersyside laget, då som tränare i Fulham. En vinst och en oavgjord har det blivit till Scott Parkers fördel mot Jurgen Klopp på deras två senaste möten. Sammanlagt står det 1-1-1 tränarna emellan och vi får hoppas på att Jurgen Klopp kan vända siffrorna till sin fördel efter lördagens tillställning. Annars har laget öppnat säsongen genom att på tre matcher kamma hem en vinst, mot Aston Villa. Därefter har vinster uteblivit mot tufft motstånd i form av Manchester City och Arsenal, så visst kunde nog inte Bournemouthfansen förvänta sig särskilt mycket mer av sitt lag efter tre spelade omgångar.

Om matchen mot Manchester United var en match av fundamental karaktär, följer den här drabbningen samma spår för Liverpools del. Nu måste man verkligen lyckas hitta tillbaka till det vinnarspåret som vi fick uppleva så sent som för ett par månader sedan. Ännu ett poängtapp här och det kan börja storma rejält runt omkring klubben. Jag tycker det är svårt att bestämma när man kan börja använda begreppet kris kring det här laget, men det är klart, ett poängtapp imorgon så är jag nog inte särskilt långt ifrån att börja prata i de termerna.

När jag skrev motsvarande rapport inför matchen mot Manchester United fick jag knappa många gånger på tangenterna innan jag hade färdigställt den enorma skadelista som finns i Liverpools spelartrupp. När jag nu sitter här efter en knapp vecka har skadelistan växt ytterligare. På den inte så särskilt angenäma listan återfinns i skrivande stund Joel Matip, Thiago Alcantara, Ibrahima Konate, Curtis Jones, Diogo Jota, Alex Oxlade-Chamberlain, Calvin Ramsey, Caoimhin Kelleher, Darwin Nunez (fortsatt avstängd) och Naby Keita.

I motståndarlägret saknar man Ryan Fredericks, Junior Stanislas och Joe Rothwell. Det verkar finnas lite osäkerheter kring Dominic Solankes, den före detta Liverpoolspelaren, närvaro i morgondagens match. Det gäller även David Brooks, ett namn som defintivt är värt att nämna. Förra året i oktober blev han diagontiserad med cancer, men i maj månad gick Bournemouth ut med att han numera är cancerfri. Otroligt glädjande nyheter för walsearen, för hela klubben och hela fotbollen.

Vad? Liverpool-Bournemouth i den fjärde omgången av Premier League
Spelplats? Anfield
När? Lördag, 16:00
Kanal? Viaplay/Viasat Sport Premium

Källor: Liverpoolfc.com, afcb.co.uk, tvmatchen.nu
 

Edvin Karlssonedvin.karlsson@liverpoolsweden.se2022-08-26 19:22:00
Author

Fler artiklar om Liverpool